Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sisteme complexe de transport în viticultură

Publicat: 11 aprilie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Alături de materia primă, depozitarea şi transportul joacă un rol hotărâtor în calitatea şi formarea vinului

Click pe poza pentru galerie!

La dotarea cu vase a unei crame şi pivniţe trebuie să se ţină seama de linia tehnologică adoptată, de calitatea produsului ce va rezulta în mod constant, de la o recoltă la alta, de durata vinificaţiei şi de cantitatea de struguri ce trebuie vinificată.

Pentru unităţile de conservare şi desfacere, capacitatea pivniţei şi a utilajelor trebuie corelată cu sarcinile pe care le vor avea acestea. Vasele de prelucrare, fermentare şi depozitare se pot confecţiona din lemn, din beton sau din oţel.

Transportul este o altă problemă. Mulţi constructori încearcă, şi chiar reuşesc, să ofere soluţii cât mai performante şi la preţuri atractive. Este şi cazul constructorului italian Bicchi, care în decursul anilor a construit şi a perfecţionat o gamă largă de remorci destinate viticulturii.

Aceste remorci sunt confecţionate din oţel sau din inox, cu sisteme hidraulice de descărcare pe trei părţi, dintr-o singură cuvă sau, în cazul modelului BML, dintr-o singură cuvă din oţel sau inox cu despărţitoare de materie primă.

 

Modelul BML

Modelul BML se construieşte în două variante, în funcţie de capacitate: varianta de 6 tone - 7 m3 şi varianta de 12 tone - 11 m3.

Modelul BML dispune de o acţionare hidraulică pentru descărcare, precum şi marginea laterală mai înaltă cu 35 cm. Cu o lăţime totală de 2,40 m, BML se încadrează perfect între rândurile de viţă de vie.

 

Modelul BM

Un alt model Bicchi demn de luat în considerare este BM. Realizabil din inox sau din oţel, este o remorcă monoax de mici dimensiuni, cu o lăţime maximă de 2,05 m.

-    dimensiuni cuvă: 2,7 x 1,55 x 0,90 m
-    sarcina totală: 3 tone
-    înălţime de încărcare de la sol: 1,35 m
-    sistem de cuplaj dublu hidraulic şi chiar frâne pneumatice

La toate modelele de remorci din oţel, se poate aplica un strat protector de vopsea alimentară.

Vizualizat: 676 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?