Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SEIPRO - gama de alternative BIO de la Summit Agro România

Publicat: 13 iulie 2020 - 14:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Summit Agro România a început încă din 2018 să pună bazele unei game de produse BIO cu care să vină în sprijinul fermierilor din România - gama SEIPRO.

seipro

„SEI” vine de la seicho, care în limba japoneză înseamnă creștere, iar „PRO” face legătura cu utilizatorul - profesionistul care utilizează produse de ultimă generație.

Această gamă pune la dispoziția fermierilor cinci produse pentru nutriția, biostimularea și protecția plantelor. În continuare veți regăsi, pe scurt, informații despre acestea și avantajele utilizării lor.

 

Biostimulare și nutriție

 

Agricultura, în general, plantele de cultură și oamenii sunt supuși constant acțiunii diverselor surse cauzatoare de stres de natură biotică sau abiotică, acesta generând scăderi de producție - cantitative și calitative.

Summit Agro România, prin gama SEIPRO, vine în ajutorul fermierilor cu produse care, prin arhitectura lor, sunt concepute să pregătească plantele de cultură să treacă peste o perioadă de stres sau stimulează refacerea plantelor în urma stresului suferit.

 Shigeki - logo_slogan

Shigeki este un fertilizant BIO cu aplicare foliară, care are în compoziție macro și micro elemente chelatate, accesibile plantelor de cultură imediat. Fiecare element din compoziția sa țintește anumite procese fiziologice, ajutând planta să fie pregătită pentru o viitoare perioadă de stres. Fermierii urmăresc, în general, prognoza meteo, cât și avertizările privind potențiale atacuri de boli sau dăunători, iar Shigeki este recomandat pentru a fi aplicat înainte ca planta să treacă prin stres cauzat de condiții climatice, de agresivitatea unor erbicide ori de eventualele accidente fiziologice sau mecanice.

Doza recomandată este de 1,5-2,0 L/ha, pentru 1 tratament. Sunt recomandate 2 tratamente, iar tratamentul 2 se aplică la 10-15 zile de la primul tratament.

Pentru situația în care fermierul a ratat momentul favorabil de aplicare a produsului Shigeki (înainte ca planta să treacă prin stres), recomandăm produsul Kaishi.

 

Kaishieste un produs dedicat stimulării proceselor fizilogice ale plantelor și asigură energia necesară pentru a trece peste perioada de stres. Are în compoziția sa aminoacizi liberi, ușor accesibili plantelor de cultură, și azot organic.

Seceta fără precedent din ultimele luni a cauzat plantelor un stres hidric major. Aceasta fiind cea mai secetoasă perioadă din istoria ultimilor o sută de ani, ploile abundente căzute ulterior în unele zone, pe lângă partea pozitivă, de asigurare a apei atât de necesară plantelor, au generat în același timp și stres pentru plantele cultivate.

Pentru a ajuta culturile în astfel de perioade, recomandăm utilizarea produsului Kaishi în doză de 2 L/ha, cu repetarea tratamentului la 10-15 zile.

 Logo Kinactiv RootLogo Kinactiv Fruit

Kinactiv Root și Kinactiv Fruitsunt biostimulatori certificați pentru utilizarea în agricultura organică, dar și în cea clasică.

Fiecare proces fiziologic în plantă este consumator de energie și generează un anumit nivel de stres. Unele culturi, înainte de a fi transplantate în câmpul de producție, trec prin faza de producere de răsad/material săditor. În momentul transplantării, plantele suferă un stres, atât fiziologic, cât și mecanic, din cauza vătămării sistemului radicular. Kinactiv Root este produsul perfect care ajută plantele să treacă peste perioada de stres, stimulând refacerea și dezvoltarea în timp scurt a unui sistem radicular sănătos la tomate, ardei, căpșuni, pepiniere etc.

O plantă cu un sistem radicular bine format este sănătoasă, cu un sistem aerian bine dezvoltat și cu producții sigure și sănătoase.

 

Kinactiv Root are în compoziție aminoacizi liberi de natură vegetală, dar și macro și microelemente necesare asigurării energiei pentru refacerea și dezvoltarea sănătoasă a sistemului radicular.

Doza recomandată este de 2,0 L/ha și recomandăm repetarea tratamentului la 7-10 zile.

Înflorirea, fructificarea, formarea și dezvoltarea fructelor sunt procese fiziologice care, de asemenea, cauzează stres plantei. Pentru a trece cât mai ușor peste aceaste perioade și pentru a obține o producție sănătoasă și atingerea potențialului genetic al plantei (mărimea fructului, fermitate, conținutul în zaharuri etc.) recomandăm utilizarea produsului Kinactiv Fruit în doză de 2,0 L/ha, în 2 tratamente. Primul tratament trebuie să fie aplicat la începutul perioadei de formare a fructelor, iar al doilea la 10-15 zile după primul tratament.

 BrasiPro

BrasiPro este un fertilizant foliar ce are în compoziție bor, sulf, magneziu, molibden și azot; elemente esențiale creșterii și dezvoltării plantelor de cultură.

Recomandăm aplicarea în doză de 3-4 L/ha la culturile de rapiță, floarea-soarelui, viță de vie, pomicultură și unele culturi legumicole. Produsul poate fi aplicat începând cu fenofaza de 2-4 frunze adevărate, până la începutul înfloritului.

 

un articol de Ing. MĂRGĂRINT NIȚĂ-DRAGOMIR

Director Tehnic Summit Agro România

 

 

Vizualizat: 652 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?