Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SCDL Buzău: „Ziua porţilor deschise pentru legumicultori”

Publicat: 26 iulie 2018 - 10:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, în parteneriat cu Filiala Judeţeană Buzău a Societăţii Horticultorilor din România, organizează astăzi „Ziua porţilor deschise pentru legumicultori”.

Invitaţii la această manifestare cu caracter ştiinţific şi practic - legumicultori, cercetători, autorităţi centrale şi locale, reprezentaţi mass media - viziteaza expoziţia „SCDL Buzău, 1957-2018 - 61 de ani în slujba legumiculturii româneşti”.
Programul cuprinde, de asemenea, alături de mesajele de bun venit, prezentarea activităţii de cercetare - dezvoltare, a soiurilor şi hibrizilor de legume, creaţii ale SCDL Buzău, dar şi o sesiune de referate ştiinţifice susţinute de nucleul de cercetători ai staţiunii buzoiene.

“Aurul verde”, factor incontestabil de progres
“Suntem şi vom rămâne, prin toată activitatea de cercetare derulată în unitate, profund interesaţi şi dedicaţi unor obiective de maximă importanţă pentru semenii noştri. Dintre acestea menţionăm: menţinerea stării de sănătate a populaţiei prin crearea de noi soiuri şi hibrizi productivi cu valoare nutriţională ridicată, cu gust autentic românesc, nemodificaţi genetic, asigurarea pieţei româneşti cu seminţe şi material proaspăt la legume, plante aromatice, medicinale şi flori, autohtone, precum şi colectarea, conservarea şi valorificarea în cadrul procesului de ameliorare a patrimoniului genetic românesc, a populaţiilor locale, a soiurilor vechi, specii neglijate în cultură. Toate aceste creaţii noi, specii valoroase reprezintă "aurul verde" al acestei ţări şi factor incontestabil de progres”, a declarat conducerea SCDL Buzău.  

61 de ani în slujba legumiculturii româneşti
Înfiinţată în 1957, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău se poate mândri cu o echipă strălucită de profesionişti, condusă de cercetătorii Costel Vânătoru şi Floarea Burnichi, ale cărei preocupări vizează ameliorarea soiurilor, selecţia conservativă şi producerea materialului biologic la soiurile de legume şi flori, optimizarea tehnologiilor de cultură pentru culturile de câmp deschis şi spaţii protejate, protecţia plantelor, floricultură, agrochimie-fiziologie-biochimie, precum şi consultanţă în horticultură.
Activitatea de ameliorare cuprinde specii de legume: tomate, ardei, castraveţi, ceapă, varză de toamnă, salată, cicoare, fasole pitică, mazăre, morcov, pătrunjel, ţelină, spanac, pătlăgele vinete, dovlecel, ridichi de lună, busuioc.
SCDL Buzău - simbolul excelenţei în cercetarea legumicolă - are în derulare mai multe proiecte, între care ADER - “Conservarea şi valorificarea patrimoniului legumicol cu expresie fenotopică utilă şi plasticitate ecologică ridicată”.

buzau statiune_b

Vizualizat: 982 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?