Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SCDL Buzău: „Ziua porţilor deschise pentru legumicultori”

Publicat: 26 iulie 2018 - 10:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, în parteneriat cu Filiala Judeţeană Buzău a Societăţii Horticultorilor din România, organizează astăzi „Ziua porţilor deschise pentru legumicultori”.

Invitaţii la această manifestare cu caracter ştiinţific şi practic - legumicultori, cercetători, autorităţi centrale şi locale, reprezentaţi mass media - viziteaza expoziţia „SCDL Buzău, 1957-2018 - 61 de ani în slujba legumiculturii româneşti”.
Programul cuprinde, de asemenea, alături de mesajele de bun venit, prezentarea activităţii de cercetare - dezvoltare, a soiurilor şi hibrizilor de legume, creaţii ale SCDL Buzău, dar şi o sesiune de referate ştiinţifice susţinute de nucleul de cercetători ai staţiunii buzoiene.

“Aurul verde”, factor incontestabil de progres
“Suntem şi vom rămâne, prin toată activitatea de cercetare derulată în unitate, profund interesaţi şi dedicaţi unor obiective de maximă importanţă pentru semenii noştri. Dintre acestea menţionăm: menţinerea stării de sănătate a populaţiei prin crearea de noi soiuri şi hibrizi productivi cu valoare nutriţională ridicată, cu gust autentic românesc, nemodificaţi genetic, asigurarea pieţei româneşti cu seminţe şi material proaspăt la legume, plante aromatice, medicinale şi flori, autohtone, precum şi colectarea, conservarea şi valorificarea în cadrul procesului de ameliorare a patrimoniului genetic românesc, a populaţiilor locale, a soiurilor vechi, specii neglijate în cultură. Toate aceste creaţii noi, specii valoroase reprezintă "aurul verde" al acestei ţări şi factor incontestabil de progres”, a declarat conducerea SCDL Buzău.  

61 de ani în slujba legumiculturii româneşti
Înfiinţată în 1957, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău se poate mândri cu o echipă strălucită de profesionişti, condusă de cercetătorii Costel Vânătoru şi Floarea Burnichi, ale cărei preocupări vizează ameliorarea soiurilor, selecţia conservativă şi producerea materialului biologic la soiurile de legume şi flori, optimizarea tehnologiilor de cultură pentru culturile de câmp deschis şi spaţii protejate, protecţia plantelor, floricultură, agrochimie-fiziologie-biochimie, precum şi consultanţă în horticultură.
Activitatea de ameliorare cuprinde specii de legume: tomate, ardei, castraveţi, ceapă, varză de toamnă, salată, cicoare, fasole pitică, mazăre, morcov, pătrunjel, ţelină, spanac, pătlăgele vinete, dovlecel, ridichi de lună, busuioc.
SCDL Buzău - simbolul excelenţei în cercetarea legumicolă - are în derulare mai multe proiecte, între care ADER - “Conservarea şi valorificarea patrimoniului legumicol cu expresie fenotopică utilă şi plasticitate ecologică ridicată”.

buzau statiune_b

Vizualizat: 380 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga În 'pole position' cu BASF Sorin Chelmu, în vizita la INDAGRA
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?