Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Rentabilizarea fermei

Publicat: 04 august 2016 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• căpșuni Vissers cultivați în solarii Haygrove 

Click pe poza pentru galerie!

Oportunitățile oferite de Programele naționale de protecție a culturilor, dar și de prezența în marile supermarketuri a produselor românești impune în mod cert o reorientare a producătorilor de căpșuni pentru a rentabiliza activitatea fermei. 

 

O variantă pentru a atinge acest obiectiv este alegerea soiurilor Vissers. Vedete de necontestat în solarii, Kimberly și Elianny și-au dovedit viabilitatea oferind pe lângă producțiile mari, și căpșuni mari și gustoase. Acest fapt a fost dovedit prin consecvența cu care clientul final a cumpărat acest produs, care în primă instanță a fost încântat de aspect apoi a revenit apreciind și aroma fructelor.

 

Harmony fructifică profitul fermierului

Ca de obicei, firma Vissers și-a respectat statutul de inovator, introducând în producție soiul Harmony. Căpșun cu fructificare continuă - concurent de temut al deja cunoscutelor mărci Albion, San Adreas sau Monterey -, Harmony se remarcă în primul rând prin cantitatea mare de fructe pe care o poate produce încă din primul an de plantare. Fructul mare, roșu-aprins când a ajuns la coacere deplină, atrage automat privirile cumpărătorului prin aerul de prospețime pe care îl emană. Rezistent la păstrare, dar și aromat, odată introdus în producție, Harmony va fi o atracție sigură pentru comercianți.

Calitățile deosebite ale acestui soi sunt confirmate de cererea mare de stoloni, Vissers epuizând stocul destinat vânzării în 2016 încă din luna decembrie a anului 2015. Având deja în al doilea an în cultură acest sortiment, pot spune că soiul se comportă excelent în condițiile din România.

 

 

Sigur că toate aceste avantaje nu sunt suficiente când discutăm de o colaborare cu un supermarket. Pe lângă cantitățile mari și produsele sănătoase, ambalate corespunzător, acestea cer și continuitate în asigurarea produselor. Aici intervin solariile firmei Haygrove, care oferă atât produse pentru producții timpurii, cât și pentru protecția culturii pe durata întregului sezon de producție. La prețuri rezonabile și de calitate superioară, ele sunt o variantă sigură pentru cei ce accesează programele europene, firma punând la dispoziție toate actele necesare Dosarului de achiziție.

În mod cert producția obținută de pe o suprafață de 5000 mp de solarii Haygrove, folosind varietați deja verificate, marca Vissers, va aduce beneficii substanțiale fermei dumneavoastră.  

 

Pentru informații și comenzi nu ezitați să mă contactați:

 

Vasile FONOAGE 

Reprezentant Vissers BV Olanda

Tel. 0722373105

E-mail: fonoage-emil@hotmail.com

 


OLANDA AȘTEAPTĂ O RECOLTĂ BUNĂ DE MERE ȘI PERE 

Tendința din ultimii ani de creștere a producției de mere și pere se menține și în acest an, iar cultivatorii olandezi se așteaptă la o recoltă bună și de calitate excelentă în 2016. Astfel, conform estimării din luna iulie, în Olanda se vor obține 332 mii tone de mere și 352 mii tone de pere. Comparativ cu anul trecut această producție este în ușoară scădere la mere (-1%) și puțin mai mare la pere (+1%). 

În Olanda, suprafața ocupată de plantațiile de mere este de 7.400 ha, în timp ce perele se cultivă pe aproape 9.400 ha. În fiecare an, suprafața cultivată cu mere se micșorează cu câteva procente. Varietatea Elstar rămâne, de departe, cea mai cultivată, cu o pondere de aproape 40% din total. În acest an se estimează că se vor obține 127 mii tone de mere Elstar, cu 2% mai puțin decât anul trecut, asta și din cauza reducerii suprafeței cultivate. De asemenea, producții mai mici vor fi obținute și la soiurile Jonagold (inclusiv Jonagored), Golden Delicious, Rode Boskoop și Kanzi.

La pere, domină soiul Conference, cu peste 80% din producția totală (290 mii tone), cu 5% mai mult decât s-a obținut anul trecut, o parte a sporului de producție fiind obținut datorită creșterii suprafeței cultivate. Doyenné du Comice, al doilea soi de pere ca pondere în cultură în Olanda, va înregistra anul acesta o scădere a recoltei de cca 11%, producția totală fiind de 25 mii tone.

Sectorul olandez al fructelor (în special mere și pere), deși a beneficiat de o creștere a consumului de mere și pere de la începutul sezonului de recoltare (septembrie 2015), a avut apoi de suferit mai ales din cauza embargoului rusesc care provoacă dificultăți persistente în vânzări și de formare a prețurilor. La sfârșitul lunii iunie a.c., organizații ale producătorilor și comercianților de fructe și legume au cerut guvernului olandez să intervină pentru recuperarea pieței și consolidarea poziției competitive a sectorului fructelor.  

 

Articol publicat in revista Ferma nr.13(174) 1 - 15 august 2016

Vizualizat: 812 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!