Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Programul TOMATA. Peste 80% din LEGUMICULTORII olteni au PRIMIT primit BANII – 3.000 euro!

Publicat: 18 august 2017 - 10:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
SUBVENŢIE ACHITATĂ! Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt cere devansarea programului cu 15 zile

Programul de sprijin pentru tomate a prezentat suficient interes pentru producătorii agricoli din judeţul Olt încât să se înscrie în număr însemnat pentru a accesa banii alocaţi de Guvernul României. 

“Programul Tomata a avut un real succes în judeţul Olt, noi având şi avantajul că în zona de sud în cunoscutele bazinele legumicole din Câmpia Romanaţilor este o tradiţie în cultivarea tomatelor. Astfel, la primul cules cu roşii din soiuri şi hibrizi extratimpurii şi timpurii peste 80 la sută din fermierii care au accesat programul deja au banii în cont. În perioada următoare, producătorii agricoli din alte bazine legumicole, unde se cultivă tomate cu creştere nedeterminată să completeze cantitatea de tomate până la două tone sau cei care au pus ciclul doi să realizeze programul în lunile noiembrie-decembrie. Din situaţia existentă la organizaţia noastră sindicală, rezultă că, în judeţul Olt, s-au înscris în total aproximativ 4.000 de solarişti”, ne-a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt care reuneşte mai bine de 600 de membri, în bună măsură legumicultori.

Sindicaliştii cer devansarea programului cu 15 zile
Liderul sindicaliştilor olteni a continuat susţinând poziţia oficială a organizaţiei sale privind devansarea programului de sprijin pentru tomate, ciclul al doilea, la mijlocul lunii octombrie. „Dacă în primăvară s-a găsit formula să se prelungească programul până la 15 iunie, am dori ca şi acuma să se devanseze nu de la 1 noiembrie până în 20 decembrie, ci de la undeva de la 15 octombrie pentru că temperaturile excesive ar putea să aducă pierderi de producţie. Avem o supramaturare a recoltei şi vom culege cantităţi mai mari de roşii în această perioadă decât noiembrie şi decembrie. Dacă vom avea o toamnă timpurie atunci nu ar fi probleme”.

Schema de ajutor de minimis…
… destinată producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi familiale, producătorilor agricoli persoane juridice este în valoare de 13.481,4 lei/ beneficiar/an care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an.
Potrivit actului normativ, pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
- Să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripţionată “Program susţinere tomate, 2017“ şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării;
- Să obţină o producţie de minimim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată;
- Să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii;
- Să valorifice producţia în perioadele ianuarie-mai inclusiv, şi noiembrie-20 decembrie, inclusiv.
Resursele financiare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt în valoare de 179.752 mii lei, contravaloarea în lei a 40.000 mii euro şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Vizualizat: 869 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?