Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Produsul cu efect șoc asupra acarienilor

Publicat: 07 iulie 2020 - 15:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Acarienii pot provoca pierderi foarte însemnate culturilor agricole, prin reducerea suprafeței foliare și limitarea fotosintezei, care, implicit, duce la stoparea dezvoltării plantelor.

Acarienii sunt dăunători polifagi ce afectează culturile de soia, legume, viţă-de-vie, pomi fructiferi, plante ornamentale etc.Venim în sprijinul fermierilor cu produsul Ortus® 5 SC, pe bază de fenpiroximat (50 g/l), insecto-acaricid produs de compania japoneză Nihon Nohyaku CO LTD.

Wuxal Ortus® 5 SC _b

Acţiunea fenpiroximatului asupra acarienilor


Fenpiroximatul inhibă transferul de electroni din mitocondrii, afectând sistemul respirator al acarienilor, şi determină modificări ale comportamentului dăunătorilor, urmate de moarte.

Ortus® 5 SC este un produs cu acţiune de contact şi ingestie şi este eficient împotriva tuturor formelor de dezvoltare ale acarienilor (ouă, larve şi adulţi). Produsul are efect de şoc: chiar la o zi după tratament, inhibă respiraţia celulară a acarienilor, organismele dăunătoare rămân fără energia necesară dezvoltării sau, după caz, a hrănirii, iar pagubele încetează brusc.

În cazul populaţiilor mari de dăunători, produsul Ortus® 5 SC are efecte mai bune decât compuşii cu eliberare prelungită. Efectul este persistent la doza recomandată pentru cultura-ţintă, iar aplicarea preventivă este cea mai eficientă.

 

Două avantaje în plus


1. Ortus® 5 SC nu prezintă rezistenţă încrucişată cu alte acaricide sau insecto-acaricide convenţionale.
2. Ortus® 5 SC nu afectează insectele benefice, cum sunt albinele, şi are toxicitate scăzută asupra mamiferelor.

Produsul are un spectru larg de control, dăunătorii cei mai periculoşi care sunt controlați prin aplicarea lui sunt: Panonychus ulmi (la măr, prun, viţă-de-vie), Tetranychus urticae (la coacăz, viţă-de-vie, iar în spaţii protejate, la tomate, ardei, castraveţi, vinete şi crizanteme). De asemenea, prezintă efect secundar de control al Etiella zinckenella(molia păstăilor) din culturile de soia.

 

Atenție la aplicare!

 

Pentru o bună distribuire a soluției de tratat pe toate părţile atacate, se recomandă o atenție deosebită la calibrarea maşinii de stropit.

Vă recomandăm să utilizaţi ORTUS® 5 SC împreună cu adjuvantul Designer®, ce asigură aderența și absorbția sporită, prevenind alunecarea picăturilor și evitarea spălării de către ploaie. 

 

REZISTENŢA LA FENPIROXIMAT


Eficacitatea fenpiroximatului, ca şi a tuturor celorlalte acaricide, poate fi afectată pe termen lung de apariţia rezistenţei. Pentru a preveni acest fenomen, recomandăm respectarea dozelor omologate și alternarea cu produse din altă clasă chimică și cu un mod de acțiune diferit. De asemenea, rezistența este favorizată de potenţialul reproducător ridicat şi de ciclul de viaţă foarte scurt al acarienilor.

 

Pentru mai multe informații privind tratamentele sămânță, vă invităm să contactați  Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Vizualizat: 1259 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?