Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Produsele performante fac vinul ca la carte

Publicat: 23 aprilie 2022 - 17:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Obiectivul viticultorului este vinul de calitate. Până la el, însă, drumul este lung, cu multe obstacole, dintre care bolile: făinarea, putregaiul negru sau pătarea roșie. LINKIT® le combate, fără a influența calitatea vinului. 

Foto 1 Putregaiul negru È™i pătarea roÈ™ie_bFoto: Putregaiul negru pe ciorchine la vița-de-vie

Foto 2 Făinarea_bFoto: Făinarea pe ciorchine la vița-de-vie

Unul dintre avantajele fungicidului LINKIT® este lipsa impactului asupra vinificației sau calităților organoleptice ale vinului. Singura condiție ar fi doar respectarea recomandărilor de pe eticheta produsului. 

 

LINKIT® EC: un fungicid și mai bun


Formularea EC de înaltă calitate (emulsie concentrată) asigură o performanță superioară în prevenirea bolilor din spectrul de control, iar acțiunea curativă asupra făinării se manifestă chiar și în stadiile avansate de dezvoltare ale acesteia. Cele două substanțe active cu acțiune sistemică și activitate biologică ridicată împiedică apariția fenomenului de rezistență, completându-se astfel:

• Spiroxamina inhibă două enzime implicate în biosinteza sterolilor, care sunt componente vitale ale membranelor celulare, manifestând o acțiune preventivă și puternic curativă și eradicativă.

• Difenoconazolul, recunoscut pentru eficacitatea sa, stopează dezvoltarea fungilor, interferând cu biosinteza ergosterolului în membranele celulare.

 

Inamicii din spectrul de control


Putregaiul negru (Guignardia bidwelli) poate compromite aproape total producția. Pe frunze și lăstari apar pete cu pustule negre, care se întind rapid în toată plantația. Foliajul bolnav infectează și ciorchinii din apropiere, ale căror boabe se brunifică, se alterează, iar la final se stafidesc.

Făinarea (Uncinula necator) atacă toate organele aeriene ale viței-de-vie, iar semnele atacului sunt evidențiate de miceliile albicioase care se formează la suprafața acestora. Neprevenită sau netratată, boala poate avea drept rezultat crăparea boabelor de struguri, care capătă iz de mucegai și formează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Referitor la vin, acesta va fi slab alcoolizat, cu aciditate mare și calitate slabă. 

Pătarea roșie a frunzelor (Pseudopezicula tracheiphila) se manifestă prin atacul sub formă de pete neregulate asupra frunzelor (de unde și denumirea). Odată cu evoluția bolii, acestea se măresc și necrozează între nervurile principale și margine, iar efectele sunt căderea timpurie a frunzelor, uscarea lăstarilor și putrezirea boabelor.

 

Momentele de aplicare

Produsul are calitatea de a se distribui uniform pe întreaga suprafață a frunzei, fiind rapid absorbit de către aceasta. Tratamentele pot fi realizate și la temperaturi scăzute, performanța fungicidului nefiind afectată în aceste condiții. Se recomandă până la 3 tratamente în doză de 0,5 l/ha pe sezon, cu interval de 14 zile între ele și un timp de pauză de 35 zile până la recoltare. LINKIT® se poate aplica de la faza de trei frunze (BBCH 13), până la cea de compactare (BBCH 77).

 

 

Vizualizat: 1624 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?