Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producătorii mici și mijlocii spun ”Povești cu vinuri românești”

Publicat: 29 martie 2016 - 13:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BASF și Asociația Degustătorilor Autorizați din România le oferă viticultorilor mici și mijlocii posibilitatea de a-și face vinurile cunoscute în întreaga țară, prin participarea la concursul de vinuri „Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF cu sprijinul ADAR.

Click pe poza pentru galerie!

Marele premiu oferit de BASF constă în trei kit-uri de promovare a afacerii, în valoare de 5.000 de euro fiecare.

Concursul, desfășurat la nivel național, a ajuns la cea de-a doua fază regională, dedicată producătorilor de vin din Dobrogea și Muntenia.

Alegerea competitorilor pentru Marea finală de la Alba Iulia
Juriul format din unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din România a analizat 84 dintre cele mai bune vinuri înscrise în concursul BASF „Povești cu vinuri românești”. Lupta pentru marea finală de la Alba Iulia s-a dat la Urlați, într-o locație superbă. Viticultorii au adus pentru degustare vinuri care dovedesc că, deși încă mai au nevoie de investiții pentru a fi competitivi, aceștia au trecut de mult de faza primelor încercări și tatonări cu acest domeniu nobil.
Vicepreședintele ADAR pentru Muntenia, Petre Badea, a prezidat juriul care a ales cele mai bune trei vinuri din categoriile alb, roșu și roze. Cele nouă vinuri câștigătoare așteaptă acum marea finală a concursului BASF, de pe 18 mai, de la Alba Iulia.
Un moment aparte a fost și premierea a trei dintre viticultorii care au adus contribuții însemnate acestui domeniu, după o viață în slujba producției de vinuri de calitate. Reprezentantul BASF pentru culturi speciale, Robert Băicoianu, le-a acordat diplome de excelență inginerilor Ion Munteanu, Vasile Dumbrăveanu și Gheorghe Haivei. După momentul emoționant, juriul concursului de vinuri BASF a anunțat și cele nouă vinuri finaliste pentru Muntenia și Dobrogea.
Fiind în zona Dealu Mare, numărul probelor de vin roșu înscrise în concurs a fost, evident, cel mai mare, aflându-ne într-o regiune recunoscută pentru calitatea acestui tip de vin. Surprinzător, însă, câștigătorul acestei categorii a fost un producător constănțean. Acesta va concura la Alba Iulia cu o Fetească Neagră din 2014.
Marele premiu oferit de BASF constă în trei kit-uri de promovare a afacerii, în valoare de 5.000 de euro fiecare. Astfel, câștigătorii pot opta între crearea unui pachet de identitate pentru vinul lor, crearea unui magazin online sau închirierea unui spațiu pentru expoziție în Mall Promenada.

Tratamentele inovatoare
La Urlați, specialiștii BASF au prezentat și tehnologia de protecție a culturii de viță de vie, oferind detalii cu privire la produsele prezente în portofoliul pentru anul 2016. Tratamentele inovatoare de la BASF au un mod unic de acțiune și pot fi aplicate de la începutul perioadei de vegetație și până la intrarea în pârgă. Produsele BASF împiedică apariția lacazei, dar păstrează în același timp calitatea aromelor și nu influențează fermentarea mustului.


Material furnizat de BASF


CÂȘTIGĂTORII ETAPEI REGIONALE MUNTENIA ȘI DOBROGEA SUNT:
Vinuri roșii
• Merlot, 2013, demisec - SC La Vie SRL
• Fetească Neagră, 2015, sec - ICDVV Valea Călugărească
• Fetească Neagră, 2014, sec - SC Domeniul Vlădoi SRL
Vinuri roze
• Merlot, 2015, sec - SC Octima Vinis SRL
• Merlot roze,2015, demisec - SC Domeniile Blaga SRL
• Roze (Merlot + Cabernet Sauvignon + Syrah), 2015, sec - SC Frei Andy SRL
Vinuri albe
• Muscat Ottonel, 2015, sec - SC Casa de Vinuri Podgoria SRL
• Chardonnay, 2014, sec - I.I. Marin Constantin
• Riesling Italian, 2015, sec - SC Casa de Vinuri Podgoria SRL


Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 788 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?