Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Presidium. Super-eroul prevenției

Publicat: 22 mai 2020 - 11:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A venit și  vremea cartofului. De aceea, în următoarea perioadă, vă vom prezenta fungicidele oferite de Kwizda Agro Romania pentru controlul bolilor provocate de microorganismele dăunătoare. 

Avem certitudinea că veți regăsi printre acestea produsele cele mai bune pentru cultura dumneavoastră. Dacă nu vă puteți hotărî, Reprezentanții noștri vă stau la dispoziție cu cele mai bune recomandări.

Deci, să începem cu începutul: prevenția.

Ferma online 550 x 309 px @ 72 dpi2_b
Prevenția este o partidă la dublu

Presidium este un fungicid de ultimă generație, cu acțiune preventivă foarte eficientă împotriva manei (Phytophthora infestans), datorită celor două substanțe active conținute. Este vorba despre zoxamidă (180 g/l), cu acțiune non-sistemică, ce inhibă dezvoltarea sporilor, având și rol de protecție a tuberculului de cartof, și despre dimetomorf (180 g/l), ce prezintă acțiune sistemică translaminară, cu efect de inhibare a formării pereților celulari ai patogenului.

Zoxamida acționează după germinarea sporilor, stopând transformarea acestora în sporangi ce ar urma să fie eliberați, și stopează elongația tubului germinal. Această substanță activă prezintă o acțiune foarte rapidă, fiind capabilă să acționeze înaintea altor substanțe, în etapa dinainte ca zoosporii să devină mobili și să provoace extinderea infestării. În plus, zoxamida acționează și asupra zoosporilor ce infestează materialul săditor.

Dimetomorf, a doua substanță activă din Presidium, întrerupe formarea pereților celulari ai organismului patogen și inhibă creșterea, atașarea și pătrunderea sporilor în frunză. Această substanță activă pătrunde translaminar prin frunză, asigurându-i o foarte bună protecție, dar prezintă și beneficiul de a fi foarte ușor transportată în interiorul plantei. Efectul dimetomorf: aplicat înainte de formarea sporangiilor, inhibă total sporularea și oprește răspândirea bolii.

AdobeStock_126399745_b

Beneficii. Aplicare Presidium


Fermierii care utilizează Presidium știu cu certitudine că acest fungicid previne apariția și împiedică răspândirea manei. Remarcăm că prin controlul manei se asigură productivitatea culturii și o calitate ridicată a producției.
Pentru aceasta, vă recomandăm să aplicați Presidium preventiv, în culturi cu risc ridicat de apariţie a bolii. Presidium se aplică de maximum 5 ori pe sezon, cu un interval de 7-10 zile între pulverizări sau chiar mai puțin, dacă riscul de infestare este crescut. Se realizează maximum 3 aplicări consecutive, în alternanță cu alte fungicide având moduri de acțiune diferite. Doza este de 1 l/ha.

Nu utilizaţi PRESIDIUM® singur în cazul în care mana este deja prezentă în cultură, produsul acționând numai preventiv, nu și curativ.


Pentru un plus de eficiență, vă recomandăm să aplicați acest fungicid împreună cu adjuvantul Designer, ce asigură o mai bună aderență a tratamentului pe frunze.

Doză Designer: 0,1 - 0,2 l/ha.

 

Vizualizat: 442 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!