BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pomicultura - o primăvară fără stres

Publicat: 01 februarie 2021 - 13:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Biostimulatorul Wuxal Ascofol la pomi: stres diminuat și producții de foarte bună calitate. Aplicați acest fertilizant foliar în livadă și convingeți-vă de eficiența lui!

livada fertilizare _b

Din experiența noastră, biostimulatorul Wuxal Ascofol este unul dintre produsele cele mai căutate de către pomicultori, deoarece își găsește foarte bine locul în livezi, mai ales cu aplicare primăvara devreme. De aceea, prin acest articol ne adresăm fermierilor care își doresc producții sigure, cât mai puțin afectate de condițiile meteo, de o calitate cât mai ridicată. Vă oferim câteva indicații de bune practici referitoare la modul cel mai eficient de aplicare a Wuxal Ascofol.

 

Momentele-cheie de aplicare


1. Înainte de înflorire, la speciile semințoase - perioadă caracterizată adesea prin temperaturi scăzute. Aplicarea fertilizantului foliar Wuxal Ascofol poate mări rezistența bobocilor și a florilor deschise atunci când se înregistrează temperaturi mai scăzute, ajutând la diminuarea stresului provocat de acești factori climatici.

2. La înflorire. Unele dintre cele mai importante momente în ciclul de producție al pomilor fructiferi sunt polenizarea florilor și formarea fructelor. Acestea coincid cu o perioadă în care vremea ne joacă de foarte multe ori feste, cu variații foarte mari de temperatură, constând fie în temperaturi scăzute, fie prea ridicate, uneori la intervale scurte de timp. În această perioadă, există posibilitatea ca decalajul termic zi-noapte să fie destul de mare - ziua cald, iar noaptea foarte frig. Dacă în această perioadă polenizarea este parțial sau deloc făcută, fructele vor fi diforme sau nu vor exista deloc și nu vor mai avea aspect comercial. De aceea, pomii fructiferi trebuie „ajutați”, iar Wuxal Ascofol, prin conținutul său de alge, aminoacizi, bor și alte microlemente, acționează tocmai în sensul prevenirii eventualelor deficiențe.

fruct pom_b

3. După formarea fructelor. Biostimulatorul Wuxal Ascofol intervine benefic în diviziunea celulară a fructelor. În această fenofază, ne interesează ca fructele să dezvolte un număr optim de celule, ceea ce le va crește rezistența la factorii climatici potrivnici. Combinația de alge, aminoacizi, microlemente (bor, mangan, zinc) din Wuxal Ascofol favorizează o diviziune celulară foarte bună. Substanțele vor direcționa resursele pomilor în această direcție și atunci elongația la nivel celular va fi mai mică, ceea ce face fructele mai rezistente, tocmai ceea ce ne dorim primăvara devreme. La speciile sâmburoase, după formarea fructelor, aplicarea duce la o uniformizare a lăstarilor în plantație.

4. Accidente climatice

Oricând survine un accident climatic pe parcursul perioadei de vegetație, putem susține procesul de refacere al pomilor prin aplicarea Wuxal Ascofol în doză 2,5 l/ ha, în unul sau două tratamente, în funcție de cât de agresiv este accidentul climatic.

„Dacă aplicăm fungicidul Flowbrix, pe bază de oxiclorură de cupru, care susține cicatrizarea organelor vătămate, este indicat să aplicăm ulterior Wuxal Ascofol, care ajută la regenerare pomilor, stimulând plantele să dea frunze sau lăstari noi”, recomandă Silviu Dumitru, Key Account Manager Kwizda Agro România.

 WUXAL ASCOFOL tabel_b

Aplicarea fertilizantului WUXAL ASCOFOL în funcție de specie


• La măr, Wuxal Ascofol se poate aplica înainte de înflorit, pe perioada înfloritului și după înflorit. Sunt necesare minimum două tratamente cu produsul Wuxal Ascofol: conținutul său de alge marine și microlemente ajută la acumularea susbtanțelor nutritive în plantă și, astfel, la formarea unor fructe numeroase și frumoase, cu aspect comercial.

• La cais, cireș și prun, Wuxal Ascofol se aplică după înflorit, pentru a asigura o creștere uniformă. Borul din produs este implicat în toate procesele generative ale plantei și duce procesul de fecundare a florilor și a fructelor la un nivel superior.

Dacă avem mai multe specii de pomi în livadă, perioada de înflorit va fi una foarte mare. De aceea, subliniem faptul că Wuxal Ascofol poate fi aplicat și pe floare deschisă, întrucât nu dăunează florilor sau insectelor utile din livadă. Folosirea combinată a produselor Wuxal Calcium și Wuxal Ascofol simplifică schema de fertilizare foliară în plantațiile pomicole și maximizează eficiența, ducând la o producție de foarte bună calitate.

 muguri pomi _b

Dezvoltare și regenerare rapidă a livezii


Wuxal Ascofol - extract din alge marine și substanțe utile pentru dezvoltare și regenerare rapidă în livezi. Și o nouă formulare în plus.

Wuxal Ascofol conține o cantitate ridicată de extract de alge marine din specia Ascophyllum nodosum (51% materie proaspătă). Extractul de alge este un compus natural, bogat în polizaharide, aminoacizi (betaină - aminoacidul cu cel mai bun rezultat împotriva stresului la plante - și acidul glutamic), vitamine și fitohormoni naturali, care cresc capacitatea de apărare a plantelor și contribuie la păstrarea metabolismului în parametri optimi. Dintre fitohormoni amintim citochininele, care stimulează diviziunea celulară, auxinele - susțin reducerea stresului oxidativ din celulele plantei și a stresului termic (seceta), giberelinele, susțin fructificarea și reduc riscul ne-fecundării.

Prin formularea sa complexă, Wuxal Ascofol contribuie decisiv la dezvoltarea optimă a fructelor și la obținerea unor recolte de foarte bună calitate.

Începând cu acest an, pe lângă adjuvanții specifici (agenții de chelatare, anti-evaporare, umectanții, regulatorii de pH, surfactanții și stickerii), Wuxal Ascofol prezintă o formulare îmbunătățită cu tehnologia Xtra Uptake.

Pentru mai multe informații privind fertilizarea foliară, vă invităm să contactați ReprezentanțiiKwizda Agro Romania sau să accesați www.kwizda-agro.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 2965 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?