Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Polonia: Producţia de fructe se aşteaptă să scadă cu până la 35% faţă de 2016

Publicat: 06 octombrie 2017 - 12:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din cauza impactului provocat de îngheţurile de primăvară, producţia de fructe din Polonia va fi cu 30 poate chiar 35% mai mică decât în urmă cu un an, urmând să se recolteze între 2,6 şi 2,8 milioane de tone.

Oficiul Central de Statistică a raportat că valul de îngheţ înregistrat în luna mai a provocat daune considerabile în livezile de meri din Polonia. În acelaşi timp, în multe părţi ale ţării, condiţiile agrometeorologice au fost nefavorabile pentru producerea de fructe de bună calitate. Nu numai că au favorizat răspândirea dăunătorilor şi a bolilor, dar s-ar putea să existe şi randamente mai mici şi probleme cu calitatea fructului.

Ladă cu mere_bGradul de afectare a îngheţului depinde nu numai de speciile de fructe, ci şi de varietatea, locaţia şi vârsta plantaţiei. În septembrie, situaţia livezilor şi a producţiei de mere poloneze a fost uşor mai bună decât se preconiza în luna iulie. În general, datorită numărului redus de fructe din copaci, acestea au crescut mai bine. Chiar şi aşa, însă, severitatea bolilor ar putea provoca pierderi considerabile în spaţiile de depozitare.

În funcţie de condiţiile viitoare, producţia de mere se aşteaptă în prezent să ajungă la 2,4-2,6 milioane de tone, o scădere cu 30 la sută comparativ cu anul trecut. De asemenea, se preconizează un declin de peste 25% la producţia de pere, al cărei volum este estimat la mai puţin de 60 mii de tone.

Potrivit experţilor, volumul producţiei de vişine şi cireşe din acest an a fost cu peste 60% mai mic decât în 2016. Producţia de vişine a fost estimată la peste 70 mii de tone, iar cea de cireşe la peste 20 mii de tone. Producţia de prune este estimată la aproximativ 60 mii de tone (-40%), iar producţia totală a altor specii de fructe din arbori (piersici, caise şi nuci) a fost evaluată la aproximativ 10 mii tone (-50%).

Producţia de fructe de pădure este de aşteptat să atingă aproximativ 500 mii de tone (-15%). Deteriorările cauzate de îngheţurile de primăvară au contribuit la reducerea semnificativă a producţiei de zmeură, coacăze negre şi căpşuni.

Vizualizat: 209 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Mewi la Agromalim 2017

Mewi la Agromalim 2017

Compania Mewi, o prezenţă tradiţională la Agromalim, a expus anul acesta maşini şi utilaje agricole reprezentative, printre cele mai bine vândute din portofoliu: combina Fendt 6335C, tractorul Fendt Vario 939 de 390 CP, vârful de gamă din seria 900, tractorul Challenger modelul 875 ED de 600CP, noua versiune a tractorului Valtra de 125CP, seria N, motor în patru cilindri şi un încărcător frontal Merlo. Din gama utilajelor Horsch au fost expuse: cultivatorul dezmiriştitor Terrano 4MT cu lăţimea de lucru de 4 metri şi semănătoarea de păioase Pronto DC, cu sistem de semănat pe discuri şi cu pregătire frontală a terenului.
Anul 2017 a fost un an excelent din punct de vedere al vânzărilor iar Mewi continuă să îşi dezvolte echipa şi investeşte în pregătirea oamenilor de service pentru a fi mereu alături de fermieri.
Interviu cu Florin Văluşescu - manager regional Mewi.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017 Prima zi la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?