Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Polonia: Producţia de fructe se aşteaptă să scadă cu până la 35% faţă de 2016

Publicat: 06 octombrie 2017 - 12:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din cauza impactului provocat de îngheţurile de primăvară, producţia de fructe din Polonia va fi cu 30 poate chiar 35% mai mică decât în urmă cu un an, urmând să se recolteze între 2,6 şi 2,8 milioane de tone.

Oficiul Central de Statistică a raportat că valul de îngheţ înregistrat în luna mai a provocat daune considerabile în livezile de meri din Polonia. În acelaşi timp, în multe părţi ale ţării, condiţiile agrometeorologice au fost nefavorabile pentru producerea de fructe de bună calitate. Nu numai că au favorizat răspândirea dăunătorilor şi a bolilor, dar s-ar putea să existe şi randamente mai mici şi probleme cu calitatea fructului.

Ladă cu mere_bGradul de afectare a îngheţului depinde nu numai de speciile de fructe, ci şi de varietatea, locaţia şi vârsta plantaţiei. În septembrie, situaţia livezilor şi a producţiei de mere poloneze a fost uşor mai bună decât se preconiza în luna iulie. În general, datorită numărului redus de fructe din copaci, acestea au crescut mai bine. Chiar şi aşa, însă, severitatea bolilor ar putea provoca pierderi considerabile în spaţiile de depozitare.

În funcţie de condiţiile viitoare, producţia de mere se aşteaptă în prezent să ajungă la 2,4-2,6 milioane de tone, o scădere cu 30 la sută comparativ cu anul trecut. De asemenea, se preconizează un declin de peste 25% la producţia de pere, al cărei volum este estimat la mai puţin de 60 mii de tone.

Potrivit experţilor, volumul producţiei de vişine şi cireşe din acest an a fost cu peste 60% mai mic decât în 2016. Producţia de vişine a fost estimată la peste 70 mii de tone, iar cea de cireşe la peste 20 mii de tone. Producţia de prune este estimată la aproximativ 60 mii de tone (-40%), iar producţia totală a altor specii de fructe din arbori (piersici, caise şi nuci) a fost evaluată la aproximativ 10 mii tone (-50%).

Producţia de fructe de pădure este de aşteptat să atingă aproximativ 500 mii de tone (-15%). Deteriorările cauzate de îngheţurile de primăvară au contribuit la reducerea semnificativă a producţiei de zmeură, coacăze negre şi căpşuni.

Vizualizat: 513 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?