Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Părul asiatic, o afacere cu un potenţial ridicat

Publicat: 15 mai 2018 - 00:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O nouă oportunitate de afacere pentru cei care doresc să-şi extindă ferma. Cultivarea pomilor fructiferi de Pyrus Pyrifolia pare sa fie una dintre una dintre cele mai profitabile alegeri pentru dezvoltarea unui business agricol.

Potrivit specialiştilor, cererea consumatorilor tot mai mare pentru acest gen de fructe şi pretul cu care se vând la raft sunt doar câteva motive pentru care merită sa încercaţi.

pere asiatice_1_b

Pyrus pyrifolia este o specie de pară originară din Asia de Est. Fructele comestibile ale copacului sunt cunoscute prin numeroase denumiri, precum: măr-păr, pere asiatice sau pere de taiwaneze.  În mod tradiţional, în Asia de Est, florile copacilor  reprezintă un simbol popular de primavară devreme, şi este deseori  întâlnit în grădinile urbane şi în peisajul rural.

pere asiatice_2_b

 Fructele părului asiatic tind să fie destul de mari, parfumate, cu un conţinut ridicat de apă şi o textură crocantă, granulată, foarte diferită de soiurile europene. Acestea sunt în mod obişnuit servite crude şi decojite.  În România, în ciuda preţului ridicat, popularitatea pentru acest gen de fructe este tot mai mare.

“Părul Asiatic este foarte bine adaptat la condiţiile noastre de mediu şi nu necesită protecţie peste iarnă. De asemenea, acest rod al naturii este o pată de culoare într-o gradină, un pom fructifer de senzaţie.  Fructele sale se coc târziu şi le putem păstra mai mult timp. Tehnologia de cultură a  părului asiatic nu necesită tehnici speciale de întreţinere faţă de măr sau păr. Se plantează ca ceilalţi pomi, iubeşte soarele, necesită stropiri clasice de primavară, după care se dau minim 2-3 stropiri în timpul anului. De asemenea, tolerează şi zone cu umbră, însă nu va da roade la fel de eficient. Spre surprinderea noastră, există o cerere mare pentru această specie de pom fructifer, atât în rândul consumatorilor cât şi în cel al pomicultorilor. Preţul fructelor la kilogram ajunge undeva pe la 35 de lei”, a declarat Marin Constantin (foto), inginer horticultor şi producător de arbori, arbuşti, seminţe şi material săditor.

Marin Constantin_b

Preţul unui pom pleacă de la 60 de lei şi fructifică anul următor după plantare. Părul Asiatic Pyrus Pyrifolia se cultivă destul de mult şi în afara Asiei, cum ar fi: Italia, Spania, Austria, Franţa, Statele Unite şi Noua Zeelandă.

parul asiatic_inflorire_b

Vizualizat: 1138 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?