Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pachete tehnologice multivalente Bayer

Publicat: 06 mai 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Erbicidele reprezintă varianta cea mai economică şi mai sigură pentru controlul buruienilor. Spectrul de buruieni predominant şi pragul economic de infestare determină alegerea celui mai bun erbicid

Click pe poza pentru galerie!

În stabilirea strategiei de combatere a buruienilor trebuie să se ţină cont de condiţiile locale, de rotaţia culturilor, precum şi de alte eventuale metode de cultură. Rotaţia culturilor are o importanţă deosebită şi ea determină paleta de erbicide disponibile pentru controlul buruienilor.

Eficacitatea unui produs şi succesul strategiei de combatere a buruienilor sunt influenţate de un număr de factori, incluzând condiţiile de creştere, momentul şi doza de aplicare, tehnologia de aplicare utilizată, precum şi alte condiţii locale.

Decizia de a efectua tratamentul înainte de semănat, în pre- sau postemergenţă, influenţează atât alegerea erbicidului cât şi programul de tratamente de-a lungul întregului sezon.


ADENGO 465 SC 

Adengo 465 SC este un erbicid preemergent şi postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate şi monocotiledonate anuale din cultura porumbului.

 

Mod de acţiune

Adengo 465 SC combină două substanţe active erbicide puternice (isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l), completate de cea mai nouă tehnologie safener (ciprosulfamide 150 g/l) pentru cultura porumbului, care măreşte selectivitatea produsului, atât la aplicare preemergentă cât şi la aplicarea postemergentă timpurie.

Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu acţiune reziduală pentru porumb, înglobează tehnologia unică “Synchronized Weed Control” - controlul sincronizat al buruienilor. Această caracteristică excepţională a produsului constă în capacitatea de reactivare, care îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmează după o perioadă fără precipitaţii, controlând astfel buruienile ce pot răsări în această perioadă.

Adengo este preluat radicular dar şi foliar şi are o puternică activitate sistemică în plantă. Buruienile sunt distruse chiar după răsărire. Primul semn al eficacităţii constă în albirea plantulei, urmată la scurt timp de distrugerea ei rapidă şi completă.


Mod de utilizare

Preemergent: 0,35 - 0,4 l/ha. Adengo se utilizează în doza de 0,35 l/ha pe soluri cu conţinut de humus pâna la 2,5% şi în doză de 0,4 l/ha pe soluri cu conţinut în humus de 2,5-3,5% şi infestare puternică cu buruieni.

Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha, în funcţie de gradul de infestare cu buruinei şi conţinutul de humus al solului. Tratamentul se efectuează până în faza de 3 frunze a porumbului şi buruieni în faza incipientă de creştere (2-3 frunze).

Volum de soluţie: 200 - 400 l/ha.

Adengo permite menţinerea solului curat timp de 6-8 săptămâni de la aplicare sau până la prima eventuală lucrare mecanică. La dozele recomandate corespunzător conţinutului în humus din sol, Adengo 465 SC are o bună selectivitate pentru hibrizii cultivaţi în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de sămânţă.

Atenţie! Produsul se agită în ambalajul său original înainte de a se turna în rezervorul maşinii de stropit.
Solul trebuie sa fie bine pregătit (fără bulgări), pentru a permite un bun contact al soluţiei cu solul.

Pentru obţinerea unei eficienţe maxime la aplicarea preemergentă, se recomandă aplicarea produsului imediat după semănat, pentru a valorifica umiditatea existentă în stratul superficial de sol. Datorită mobilităţii şi reactivării erbicidului Adengo 465 SC, nu este necesară încorporarea sa.


Spectru de acţiune

Adengo 465 SC este eficace împotriva majorităţii buruienilor dicotiledonate şi monocotiledonate cel mai frecvent întâlnite:

Dicotiledonate: Amaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba pârloagelor), Anthemis arvensis (romaniţa de câmp), Atriplex patula (loboda), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac sălbatic), Cirsium arvense din sămânţă (pălămidă), Datura spp. (ciumăfaie), Galinsoga parviflora (busuioc sălbatic), Galium aparine (turiţa), samulastra de Helianthus annuus (floarea soarelui), Lamium purpureum (sugel puturos), Matricaria spp. (muşetel), Plantago major (pătlagina mare), Polygonum spp. (ardeiul broaştei), Portulaca oleracea (iarba grasă/grasita), Sysimbrium officinale (voinicea), Solanum nigrum (zârna), Stelaria media (rocoina), Thlaspi arvense (punguliţa).
Monocotiledonate: Avena fatua (odos), Digitaria spp. (meişor), Echinochloa spp. (iarba bărboasă), Panicum spp. (mei), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense din sămânţă (costrei).


INFO
Pachete tehnologice

Începând din acest sezon, Bayer CropScience oferă pachete tehnologice pentru culturile de cereale păioase şi rapiţă, punând la dispoziţia fermierilor tehnologii complete pentru combaterea bolilor, dăunătorilor şi buruienilor din aceste culturi de maximă importanţă. Cele trei pachete tehnologice sunt:

• Falcon® Pachet Cereale - cuprinde 15 l Falcon 460 EC şi 3 l Sekator Progress OD, pentru suprafaţa de 20 ha grâu şi orz
• Biscaya® Pachet Rapiţa - cuprinde 5 l Biscaya 240 OD şi 15 l Tilmor 240 EC, pentru suprafaţa de 15 ha rapiţă
• Proteus® Pachet Rapiţă - cuprinde 6 l Proteus 110 OD şi 10 l Tilmor 240 EC, pentru suprafaţa de 10 ha rapiţă

Avantaje:

- produsele se pot aplica concomitent;
- perioada de aplicare coincide pentru partenerii din pachetul tehnologic;
- produsele sunt perfect compatibile;
- dimensiunile pachetelor sunt adecvate majorităţii fermelor;

- în foarte multe situaţii, fermierii folosesc aceste produse în amestec; acum, Bayer CropScience oferă aceleaşi produse într-un ambalaj comun, uşor de utilizat;
- produsele pot fi folosite şi individual, atunci când nu se impune utilizarea lor în amestec;

- performanţele produselor sunt deosebite; astfel, la aplicarea concomitentă a pachetului Falcon, fermierul aplică, într-o singură trecere, 5 substanţe active, oferind simultan protecţie împotriva bolilor şi un control foarte bun al buruienilor în culturile de grâu şi orz.

Vizualizat: 1071 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!