Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Optimizarea biotehnologiilor în microfermele vegetale

Publicat: 06 februarie 2009 - 06:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
După cum bine ştim, la baza sănătăţii fiecarui individ, pe lângă alţi factori, cum ar fi cei ereditari, un rol foarte important îl are alimentaţia, atât cea de origine animală, cât şi cea de origine vegetală.

Click pe poza pentru galerie!

Fermierii din România trebuie să fie conştienţi că, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, produsele vegetale nu mai pot fi cultivate oricum, că pesticidele nu se adaugă întâmplător şi în orice cantitate. De asemenea, fermierii trebuie să înţeleagă că legile sunt valabile atât pentru cei care cultivă în gospodăria proprie şi doresc să vândă pe piaţa locală, cât şi pentru cei mari care doresc să comercializeze produsele vegetale atât în ţara (intracomunitar), cât şi extracomunitar.

Studiile asupra unor soluţii de management în acord cu legislaţia europeană şi în conformitate cu practicile europene (GMP) sunt incluse în teza de doctorat a subsemnatei la USAMV Cluj-Napoca, în domeniul Biotehnologiilor agroalimentare.

Pentru asigurarea respectării reglementărilor în vigoare, atât din punct de vedere al siguranţei alimentare, al siguranţei lucrătorilor, cât şi al protecţiei mediului înconjurător, este recomandat ca atât micii şi marii fermierii să implementeze sistemul integrat ISO 9001 : 2000 - Sistemul de management al calităţii, EUREPGAP - Puncte de control şi criterii de conformitate pentru fructe şi legume, OHSAS 18001 - Sisteme de management ale sănătăţii şi securităţii profesionale, precum şi ISO 22000 : 2005 - Sistem de management al siguranţei alimentelor.

Finalizarea implementării sistemului integrat menţionat anterior, respectiv certificarea acestuia, asigură fermierului: siguranţa că, în primul rând, îndeplineşte cerinţele legale privind domeniul său de activitate şi siguranţa alimentară; siguranţa că produsele cultivate şi comercializate sunt de calitate; siguranţa că atât el, cât şi familia lui şi/sau alte persoane care desfăşoară activităţi legate de cultivare, au controlate riscurile profesionale; credibilitate crescută în faţa diferiţilor clienţi; un număr mai mare de clienţi; posibilitatea efectuării trasabilităţii eficiente, începând atât de la materia primă la consumatorul final, cât şi invers, de la consumatorul final, până la materia primă.

În contextual competenţelor câştigate prin stagiul doctoral, şi în practică, firma S.C. ECOMASTER S.R.L. oferă consultanţă pentru aplicarea normelor privind bunele practice agricole, precum şi aplicarea normelor privind bunele practici de fabricaţie şi igienă, respective de securitate în muncă, la toate fermele agricole din România.

Ne puteti contacta la: ecomasterbio@yahoo.com şi numerele de telefon: 0269.584.232 sau 0723.598.931, persoană de contact Irina Mihaela Matran.
Vizualizat: 499 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?