Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

OBŢII MAI MULT cu MAI PUŢIN: O LIVADĂ FĂRĂ LEPIDOPTERE!

Publicat: 06 martie 2018 - 20:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NOUTATEA SYNGENTA PENTRU POMICULTORII ROMÂNI: Noul insecticid Affirm Opti are spectru larg de acţiune împotriva lepidopterelor, iar noua formulare, cu tehnologia VISIQTM, asigură cea mai bună protecţie de lungă durată cu o doză minimă.

România este a doua ţară din Europa, după Italia, în care Syngenta a omologat produsul Affirm Opti, a precizat Akos Forrai, Asset manager & Technical Crop Expert Syngenta pentru Sud-Estul Europei.

Substanţa activă este acceaşi ca a produsului Affirm (9,5 g/kg emamectin benzoat), dar formularea este nouă.

syngenta_clujfebr2018_2_b

Cu acest produs controlăm toate stadiile larvare, inclusiv partea de ovilarvicid. Dacă până acum pomicultorii aveau la dispoziţie produsul Affirm, cu o doză de 3-4 kg recomandate la hectar, pentru Affirm Opti doza este înjumătăţită tocmai datorită formulării foarte bune, fiind de 2 – 2,5 kg la hectar. Foarte important este că Affirm Opti poate fi aplicat chiar şi la 26-28 de grade Celsius. Intră foarte rapid în ţesutul frunzei şi devine disponibil în ţesutul plantei ca şi rezervă pentru un control mai eficient şi putem spune că avem un control al lepidopterelor până la două săptămâni de la aplicare. Affirm Opti este omologat atât pentru seminţoase, cât şi pentru sâmburoase, ne-a declarat George Andron, Key account manager Syngenta pentru culturi speciale.

Syngenta şi-a prezentat noutăţile pentru pomicultorii români în cadrul celei de-a 9-a ediţii a Forumului Optitech pentru Pomicultură, organizată pe 6 martie 2018, la Cluj. Subiectele discutate au fost selectate dintre propunerile fermierilor care au participat la Forumul Syngenta pentru pomicultură anul trecut.

Citiţi detalii în ediţiile următoare ale Revistei Ferma.

syngenta_clujfebr2018_1_b

foto: Akos Forrai, Asset manager & Technical Crop Expert Syngenta pentru Sud-Estul Europei (stg.) şi George Andron, Key account manager Syngenta pentru culturi speciale

Vizualizat: 751 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?