Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

O nouă soluție pentru rapăn

Publicat: 07 martie 2022 - 16:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Se spune că “Un măr pe zi ține doctorul departe”. Nimic mai adevărat, având în vedere beneficiile pe care le oferă acest fruct din punct de vedere nutritiv. Din păcate, cultura mărulului nu este lipsită de provocări…

Rapănul mărului (Venturia inaequalis)_b
De ce? Pentru că sunt mulți patogeni care îi pot afecta producția. Dintre aceștia, cel care poate afecta chiar și peste 90% din masa foliară și fructe este rapănul mărului (Venturia inaequalis). 

SEKVENCA® EC este un fungicid nou ce are în compoziție difenoconazol (250 g/l), al cărui mod de acțiune este reprezentat de interferența cu biosinteza ergosterolului din membranele celulare ale fungilor, cărora le perturbă mecanismele biologice. Produsul are activitate sistemică și translaminară, cu translocare acropetală și, de asemenea, cu efect antisporulant. 

 

FORMULARE DE CALITATE, EFECTE SUPERIOARE


SEKVENCA® EC oferă cea mai îndelungată disponibilitate a substanței active comparativ cu alte produse din categoria sa.

Formularea de calitate superioară a produsului Sekvenca® EC oferă beneficii importante ale tratamentului: 

  • Substanța activă este preluată rapid și translocată acropetal prin vasele lemnoase către toate organele verzi ale plantei;
  • Disponibilitate prelungită: Sekvenca® EC are cea mai lungă acțiune după aplicare comparativ cu alte produse pe bază de triazoli (până la 72 de ore după realizarea infecției);
  • Acțiune complexă, ce îmbină caracterul puternic preventiv, dar și capacitatea curativă și eradicativă, dacă aplicarea are loc în primele faze ale infecției, după germinarea sporilor pe suprafața plantei.

 

PORTRET DE INAMIC: RAPĂNUL MĂRULUI 


Rapănul mărului - atac frunză È™i fruct _bFOTO: Rapănul mărului - atac frunză și fruct (Sursa foto: stânga - Adobe Stock Photos, dreapta - Alamy)

Acesta este, probabil, cel mai des întâlnit patogen în livezile de măr. Atacurile cele mai virulente au loc în zonele cu primăveri reci și umede și pot afecta toate organele aeriene ale pomului fructifer: 

  • Frunzele: atacul debutează cu pete mici, cenușii, pe partea inferioară a limbului, care în timp se măresc și se acoperă cu miceliu. Poate apărea defolierea timpurie a pomilor. 
  • Fructele: prezintă pete cenușii, iar în jurul lor țesutul se întărește, producând deformarea fructelor și scăderea valorii comerciale. De asemenea, fructele atacate își pierd aroma și pot cădea prematur din pom. 

 

CÂND FACEM TRATAMENTUL?


Se aplică de la începutul înfloritului (BBCH 61). Sunt recomandate cel mult 4 tratamente cu Sekvenca® EC, în doză de 0,225 l/ha, la interval de 10 - 14 zile, în funcție de presiunea de infecție, având 28 de zile timp de pauză. Pentru eficientizarea tratamentului, este indicată aplicarea produsului împreună cu adjuvantul Designer®care îi asigură o aderență superioară pe suprafața plantei, îi crește rezistența la spălare în caz de precipitații și mărește gradul de absorbție al substanței active la nivelul stomatelor.

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Vizualizat: 3580 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?