Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noua tendință în legumicultură

Publicat: 18 mai 2022 - 22:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura viitorului impune utilizarea produselor organice chiar și în fermele convenționale. Cercetătorii se îndreaptă către surse 100% naturale, biodegradabile, cu ajutorul cărora fermierii să poată atinge un nivel bun de performanță. 

Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence6_bUn astfel de produs - răspuns la cerințele actuale - este biostimulatorul Amalgerol Essence®, cu un conținut ridicat de carbon organic, aminoacizi, antioxidanți, fitohormoni, alginat, extract de ierburi alpine, precum și azot și potasiu de natură organică.

Complexitatea acestui produs îl face extrem de util și în culturile convenționale pentru multe specii de legume, mai ales că joacă și rol de adjuvant: aplicat împreună cu produsele de protecție a plantelor, potențează efectul acestora și reduce riscul de apariție a fitotoxicității în cultură. 

 

BENEFICIILE TRATAMENTULUI CU AMALGEROL ESSENCE®


  • Intensifică activitatea microbiană din sol, drept urmare, cantitatea de nutrienți asimilați de către plante crește semnificativ (de 10-15 ori). Micorizele (simbioza dintre rădăcinile plantei și fungii benefici din sol) acționează ca o veritabilă pompă de apă în favoarea plantei-gazdă. Substanțele eliminate de micoriză conduc la solubilizarea anumitor elemente minerale, cum ar fi azot, potasiu, fosfor, zinc, cupru, care devin disponibile pentru plante. 
  • Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence3_bAccelerează dezvoltarea rădăcinilor, în consecință, plantele au acces la un volum mai mare de apă și nutrienți. 
  • Acționează benefic asupra solului (decompactare, retenție crescută de apă), care devine mai afânat, mai ușor de lucrat și propice pentru culturi. În plus, susține procesul de descompunere a resturilor vegetale, îmbunătățind conținutul humusului. 
  • Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence4_bÎntărește sistemul imunitar al plantelor și determină recuperarea accelerată după perioade de stres, cum ar fi seceta, temperaturile scăzute, grindina și înghețul târziu, dar și stresul chimic sau biotic. Aplicarea produsului face ca plantele să recupereze acest dezavantaj, datorită antioxidanților, aminoacizilor și fitohormonilor conținuți, care neutralizează stresul (biotic sau abiotic) prin oprirea deteriorării celulelor. Aminoacizii accelerează regenerarea rapidă a țesutului celular al plantelor afectate (de exemplu, în urma grindinei), iar plantele își pot direcționa energia pentru dezvoltare. 
  • Reprezintă sursă organică de azot (N) și potasiu (K), datorită cărora culturile sunt mai sănătoase și se dezvoltă foarte bine chiar și în condiții mai dificile (secetă). Cele două elemente sunt foarte importante pentru metabolismul proteinelor și vigoarea tinerelor plante, fiind foarte ușor de absorbit de către frunze. Din acest motiv, este utilă aplicarea foliară a Amalgerol Essence® la răsaduri în stadiile de cotiledon și 2-3 frunze adevărate. 
  • Induce o dezvoltare mai bună a producției cantitative și calitative prin diminuarea stresului și eficientizarea aprovizionării cu nutrienți. 

Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence2_b
RECOMANDĂRI DE APLICARE


La majoritatea speciilor de legume, se recomandă tratamentul cu Amalgerol Essence® prin pulverizare, în doză de 2-3 l/ha, începând cu ziua a 14-a după plantare/germinare, cu repetare la intervale de 10-14 zile.

În foto puteți observa rezultatele tratamentului cu AMALGEROL ESSENCE® în ferme legumicole din România. 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro


Vizualizat: 668 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?