Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noi soiuri de căpşun cu producţie mai târzie

Publicat: 18 martie 2013 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

În conformitate cu politica firmei Vissers de a satisface necesităţile de producţie ale cultivatorilor de căpşun, în producţia de stoloni se introduc, periodic, noi sortimente

Click pe poza pentru galerie!

Fiind un producător dinamic şi încercând în permanenţă să le ofere clienţilor cele mai bune soiuri, Vissers a lansat pe piaţă trei noi sortimente de căpşuni cu producţie mai târzie.

 

Soiul Elegance

Planta începe fructificarea la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, în funcţie de condiţiile climatice şi de metoda de cultivare. Soiul este foarte productiv, iar fructele conice de culoare roşu-închis îşi menţin luciul chiar şi după câteva zile de la recoltare. Soiul are un procent redus de fructe de calitatea a doua.

Perioada de recoltare este mai lungă cu două săptămâni faţă de soiul Elsanta, în special în culturile anuale.
Planta este sensibilă la făinare (sphaerotheca fragariae).


Soiul Fenella

Începe fructificarea la câteva zile după soiul Elegance, iar fructele au formă conică, culoare roşu-închis, aromă deosebită şi se păstrează foarte bine.

Plantele au o creştere viguroasă, sunt foarte rezistente la ploaie, iar inflorescenţele sunt situate deasupra frunzelor, fiind foarte uşor de recoltat.
Varietatea prezintă rezistenţă la ciuperca Verticillium (Veştejirea plantelor) şi la Phytophthora (mană).


Soiul Malwina

Malwina este soiul perfect pentru cei ce doresc să aibă producţie târzie. Planta începe să fructifice la sfârşitul lunii iunie, însă perioada de fructificare este relativă, diferă de la o zonă la alta, de la un an la altul, în funcţie de condiţiile climaterice, şi de la o cultură la alta (cea clasică faţă de cea cu folie de mulcire).

Fructele mari, de culoare roşu-închis, au pulpa roşie şi aromă deosebită. Perioada de păstrare a fructelor este mai scurtă decât la varietatea Elegance.

Plantele sunt de mărime medie, viguroase, cu frunze de culoare verde-închis. Întrucât înfloresc mai târziu, trebuie să acordăm atenţie deosebită tratamentului împotriva tripsilor şi gărgăriţelor. Soiul este tolerant la ciuperca Verticillium, responsabilă de veştejirea plantelor.

Vasile FONOAGE
Reprezentat Vissers BV
0722373105, 0758488556
fonoage-emil@hotmail.com


Diferite perioade de recoltare

Cultivatorii de căpşuni din România au posibilitatea să achiziţioneze de la firma Vissers BV din Olanda stoloni de căpşuni cu diferite perioade de recoltare, de la soiurile cele mai timpurii până la cele mai târzii.

Cultivatorilor care doresc să aibă producţie pe tot parcursul anului le oferim soiuri remontante, precum Albion, Portola sau San Andreas.

Diversitatea soiurilor şi a categoriilor biologice satisface atât necesităţile celor care doresc să înfiinţeze o plantaţie comercială, cât şi celor care doresc să replanteze sau să-şi mărească plantaţia.

Vizualizat: 2363 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Buna
|
08. 28, 2013. Wednesday 16:59
sint interesat de unul dintre cele patru soiuri pe care le ati prezentat
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!