Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NOI HIBRIZI de TOMATE la SCDL Buzău!

Publicat: 01 mai 2017 - 09:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nucleul de cercetători din cadrul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare al Staţiunii de Cercetare –Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău se străduie să finalizeze, în acest an, noi hibrizi de tomate destinaţi spaţiilor de cultură în mediu protejat.

10 hibrizi de roşii în testare
„În câmpurile experimentale avem 10 hibrizi de tomate în testare, anul acesta sperăm ca doi-trei dintre aceştia să fie propuşi pentru omologare şi apoi să-i promovăm în producţie. Avem prea puţine creaţii hibride româneşti pentru sere şi solarii, aici e lupta cea mare, suntem deficitari în ceea ce priveşte creaţiile specializate pentru sistemul de cultură protejată, ne-a declarat Costel Vînătoru, şeful acestui valoros şi inimos colectiv de oameni de ştiinţă.

vînătoru-răsad_b

„Părintele” zecilor de soiuri şi hibrizi de specii de plante create, ameliorate, omologate sau brevetate în cele peste trei decenii de activitate, numai în unitatea buzoiană, a continuat cu vădită durere în suflet: „în fiecare primăvară pleacă din ţară între 25 şi 30 de milioane de euro numai din vânzarea seminţelor hibride cumpărate de cultivatorii români din afară. Gândiţi-vă că în preţul acestor seminţe stă şi munca de cercetare a firmelor străine. Şi este trist pentru că, iată, cultivatorul nostru plăteşte sămânţa, dar plăteşte şi inteligenţa; segmente tehnologice, dacă nu toată tehnologia de acolo, adică şi picurarea, şi îngrăşămintele şi chimicalele pentru întreţinerea culturii. E mare păcat că nu facem noi asta în România. Trebuie finanţată cercetarea”.

c-vînatoru_b

„După calculele mele, am putea produce sămânţă hibridă de până la 10 ori mai ieftină în România şi de calitate mult superioară faţă de sămânţa adusă din afară, dacă ar fi fost alocaţi bani pentru cercetare”, a susţinut Costel Vînătoru, membru corespondent al ASAS.

Vizualizat: 4574 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?