Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Material săditor Vissers: investiția în plante certificate dă recolte bogate

Publicat: 07 februarie 2013 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

A mai trecut un an agricol, în care am învățat câte ceva din “confruntările” cu bolile și dăunătorii culturilor, dar și cu capriciile vremii. De-a lungul anului am avut întâlniri cu colegii de breaslă și cu specialiști de la Syngenta, reuniuni care au fost adevărate ateliere de informare și schimb de experiență în ceea ce privește protecția plantelor

Click pe poza pentru galerie!

De fiecare dată, prima dintre concluzii a fost că materialul săditor de calitate, procurat din pepiniere autorizate, poate fi cheia succesului nostru.

 

Materialul săditor - prima verigă a investiției

Cu toții ne dorim producții mari, de calitate și cheltuieli cât mai mici cu tratamentele, dar atunci când facem investiția în plante stăm pe gânduri și încercăm tot felul de tertipuri ca să reducem costurile. Este o greșeală pe care o facem sperând să obținem un venit în care doar  credem că nu am investit nimic.
Și eu sunt cultivator și recunosc că am încercat de multe ori să elimin această primă verigă a investiției.

Dar raportat la cheltuieli și la volumul de muncă, veniturile obținute au fost nesatisfăcătoare.
Toate tratatele de specialitate impun folosirea unui material săditor sănătos, certificat. Această recomandare nu vine doar din partea producătorului de stoloni, ci e condiția de bază pentru a avea plantații sănătoase, pentru a folosi cât mai puține pesticide și pentru a obține producții cât mai mari.

În pepiniere se fac mult mai multe tratamente decât în livezi, care acoperă o paletă mai mare de boli și de dăunători. Luând în considerare numai acest aspect, putem să ne dăm seama că ceea ce vom produce în plantație nu va fi nicidecum un material sănătos 100%. Să nu uităm că plantele folosite în pepiniere nu sunt din aceeași categorie biologică cu cele folosite în producție.


Calitatea stolonilor Vissers

Firma Vissers din Olanda produce material săditor din anul 1961. Am putea spune că o face de o viață de om iar acest lucru are o importanță deosebită în ceea ce privește calitatea produsului.
Laboratorul de cercetare și de producere a soiurilor noi s-a dezvoltat odată cu firma. Specialiștii și-au dat silința să creeze plante rezistente care să dea producții mari și de calitate foarte bună.

Câmpurile sunt supravegheate permanent, analiza solului și a plantelor se face regulat, eliminând astfel riscul de a livra material săditor bolnav. Fie că vorbim de căpșuni, zmeură sau sparanghel, toate speciile sunt supuse unei supravegheri atente iar tratamentele efectuate și metodele de cultivare și de recoltare ne dau certitudinea că vom achiziționa un material săditor de calitate.

Nu este același lucru să transplantezi un stolon din plantația proprie care va intra în producție într-un an sau doi sau să plantezi un stolon refrigerat care îți va da producție în 60 de zile de la plantare.
Să ne folosim, deci, de experiența și destoinicia producătorilor autorizați ca să înființăm plantații sănătoase. În mod cert, aceasta este premisa reușitei noastre și ne vom recupera necondiționat și în întregime investiția în plante certificate.
Mult succes tuturor.

Vasile FONOAGE
Reprezentant Vissers
Tel. 0722373105 sau 0758488556
E-mail: fonoage-emil@hotmail.com


PLANTE CU DIFERITE PERIOADE DE MATURITATE

Ca orice producător, Vissers ține seama de dorințele clienților și încearcă pe cât posibil să le satisfacă necesitățile. Vissers produce atât stoloni pentru producții timpurii, semitimpurii sau târzii, dar și pentru fermierii care doresc să producă tot timpul anului.

Oferta cuprinde și drajoni de zmeură pentru producția de vară, dar și pentru fermierii care doresc să culeagă în toamnă. Se pot comanda drajoni care să producă la 90 de zile de la plantarea din primăvara sau în septembrie, în primul an de la plantare. De asemenea, drajonii care produc în al doilea an sunt disponibili în mai multe variante.

Vizualizat: 692 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
cultivareaciupercilor
|
02. 08, 2013. Friday 15:36
Cum Sa Castigi 9000 lei Lunar Cultivand Ciuperci intr-un spatiu de numai 80 mp? Iata cum AFACEREA TA cu CIUPERCI devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce la o mirco ferma de 80 mp peste 23000 EURO pe an . Detalii pe www.cultivareaciupercilor.ro
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?