Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Marcoser a deschis seria întâlnirilor cu legumicultorii

Publicat: 08 ianuarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada noiembrie 2015 - februarie 2016, echipa societății Marcoser SRL, din bazinul legumicol Matca, derulează cea de-a șaptea ediție a seriei de simpozioane având ca temă de dezbatere „Tehnologii noi și produse avansate pentru creșterea productivității și îmbunătățirea calității culturilor legumicole”. Aceste manifestări de ținută științifică se desfășoară, ca în fiecare an din ultimii șapte, în marile bazine legumicole din țară și din Republica Moldova. 

Click pe poza pentru galerie!

Astfel, deschiderea oficială a acestor simpozioane a avut loc pe 7 noiembrie 2015, la Complexul Sfântul Pantelimon, din apropierea municipiului Brăila. În această locație au ținut să fie prezenți aproape 60 de legumicultori din județul de la Dunăre, alături de Lin Popa și Silvia Suserea de la firma Alcedo, cei care au asigurat tot sprijinul, inclusiv logistic, în organizarea evenimentului. 

 

Un eveniment generos și interactiv

În cadrul generos al întâlnirii cu legumicultorii brăileni, Costel Pohrib, directorul științific al companiei Marcoser, a prezentat principalele probleme cu privire la diagnosticarea corectă a dereglărilor nutriționale la culturile de legume, subliniind, totodată, rolul și importanța microelementelor, mezoelementelor și macroelementelor în obținerea unor recolte bogate, sigure și stabile. De asemenea, a oferit informații aplicate cu privire la identificarea deficiențelor de nutriție în funcție de simptomele manifestate de plante.

Simpozionul a avut o desfășurare interactivă, fermierii brăileni fiind interesați de noile tehnologii pentru cultivarea legumelor în spații protejate sau în câmp, în special, la principalele specii: tomate, castraveți, ardei, vinete, rădăcinoase, de managementul administrării fertilizatorilor, precum și de cele mai eficace tratamente fitosanitare pentru combaterea integrată a bolilor și dăunătorilor. 

 

Premii în produse pentru legumicultură 

După încheierea sesiunii de întrebări și răspunsuri, a avut loc o tombolă cu premii constând în îngrășăminte și semințe de legume oferite de compania Marcoser, în urma căreia au fost extrase numele a șase producători agricoli câștigători: Florin Milea din Brăila; Anișoara Cerchia din Tichilești; Florin Nicolae Alexandrovici din Cazasu; Niculae Drăghici din Brăila; Maria Istrate din Însurăței și Valerica Toader din municipiul Brăila. 

 

Loturi experimentale și proiecte de cercetare

“Compania Marcoser dispune de loturi experimentale și de un laborator mobil de analize de sol. Colaborăm cu producători agricoli din bazine legumicole puternice, cum ar fi: Matca, Balta Doamnei, Băleni, Colibași, Vidra, Dăbuleni etc., unde testează noi hibrizi de legume, substanțe chimice de protecție, îngrășăminte, precum și metode tehnologice inovative pentru culturile de legume. De asemenea, noi avem o colaborare destul de strânsă cu mediul universitar (USAMV București), cu institute naționale de cercetare - cum este ICPA București -, dar și cu alte unități valoroase de cercetare din domeniul legumiculturii, fiind partener în proiecte naționale și internaționale de cercetare”, ne-a declarat Costel Pohrib. 

Acesta a continuat susținând că echipa Marcoser este prezentă la Brăila pentru al patrulea an consecutiv, motiv pentru care tot mai mulți legumicultori au început să solicite consultanță tehnică și recomandări de specialitate în rezolvarea problemelor din solariile lor sau din câmp. De asemenea, la sediul firmei din Matca sunt înregistrate curent cereri de inputuri pentru legumicultură, de la semințe, îngrășăminte (agronutrienți, fertilizanți solubili), substanțe chimice pentru tratamentele fitosanitare, folii profesionale și până la alte materiale de lucru necesare în fermele legumicole: instalații de irigare prin picurare, tăvi alveolare, ghivece și substraturi pentru răsaduri de flori și legume, plase de umbrire și alte inputuri.

 


“CUNOAȘTE SUCCESUL ÎN LEGUMICULTURĂ!”

În acest an, compania Marcoser a aniversat 10 ani de activitate. Cu această ocazie, în cadrul Târgului internațional de produse și echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei - IndAgra 2015 a fost lansată noua identitate vizuală: noul logo cu un design special și noul slogan: „Cunoaște succesul în legumicultură”, marcând astfel o nouă etapă în evoluția companiei, după cum ne-a precizat Cătălin Petrache, coordonatorul departamentului comercial al Marcoser. 

 

Vizualizat: 932 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?