Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Malagrow premiază ideile simple și geniale

Publicat: 06 iulie 2021 - 14:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Made in Romania”, un proiect derulat în premieră de Malagrow, răsplătește creativitatea și ingeniozitatea horticultorilor mici și mijlocii. Practicile lor inovative pot îmbunătăți cu adevărat eficiența producției horticole.

Malagrow premiază ideile simple și geniale_b

Piața, dar și domeniul horticol în sine, premiază inovațiile realizate cu investiții serioase și promovate de mai marii actori agricoli, însă ideile simple și geniale ale producătorilor mici și mijlocii sunt adesea neglijate pe nedrept. Dar, de fapt, ideile generate cu resurse minime sunt cele care pot îmbunătăți cu adevărat eficiența producției și, în consecință, siguranța produselor și profitul producătorului. „În deplasările sale în țară, Malagrow a observat că există multe asemenea idei bune, observație care a dat naștere inițiativei de a premia cele mai bune dintre ele”,afirma Csaba Éber, director general adjunct al companiei.Drept urmare, compania a lansat în martie a.c. concursul „Made in Romania”.

 

„MADE IN ROMANIA” PUNE LA BĂTAIE PREMII VALOROASE


Horticultorii își pot trimite cele mai bune idei până în luna octombrie, ca să participe la acest concurs ce oferă premii valoroase. „Made în Romania”, concursul organizat pentru prima dată în România de Malagrow în 2021, dorește să identifice și să premieze inovațiile cotidiene, ideile simple, dar geniale ale horticultorilor. Scopul organizatorilor este să găsească și să prezinte unui public mai larg cele mai bune practici, cele mai inovatoare idei și cele mai avansate soluții din horticultura românească.

 

CUM TE ÎNSCRII ÎN CONCURS?


Horticultorii și producătorii de plante ornamentale din România se pot înscrie la concurs urmând doar câțiva pași simpli pe pagina https://malagrow.ro/made-in-romania/. Perioada depunerii dosarelor se încheie în octombrie. Dosarele vor fi evaluate de un juriu format din profesioniști din domeniu, iar cele mai bune idei vor fi premiate de Malagrow fie cu premii la diferite categorii, fie cu premiul cel mare „Made în Romania”.

„Horticultura din România se bazează pe munca producătorilor mici și mijlocii, care se străduiesc să pună în practică un tip de producție mai profesional și mai modern. Dorința și nevoia de inovare este prezentă la micii producători, însă de regulă ei nu dispun de capital suficient pentru achiziționarea unor tehnologii costisitoare, disponibile la un moment dat pe piața mondială. Ei aleg să avanseze treptat, aplicând mici inovații, idei, soluții simple, dar eficiente, care pot servi drept exemplu pentru mulți producători”, explică reprezentantul Malagrow.

Eber_Csaba_Malagrow_b

"Inovația, adaptarea la condițiile climatice și de piață schimbătoare sunt extrem de importante. Piața și domeniul horticol recunosc inovațiile generate prin investiții majore, însă noi nu vrem să neglijăm nici ideile sclipitoare ale micilor producători" - CSABA ÉBER, Director general adjunct al Malagrow

 

INOVAȚII MICI PENTRU CÂȘTIGURI MARI


Malagrow nu oferă doar produse de calitate, ci și consultanță de specialitate. „Ne încântă întotdeauna să vedem că producătorul se străduiește să găsească soluții la anumite probleme, să contribuie la dezvoltarea afacerii. Numeroasele exemple observate în ultima perioadă ne-au arătat cum se poate îmbunătăți producția sau elimina anumite riscuri cu investiții relativ mici, doar prin utilizarea creativității și ingeniozității”, precizează Csaba Éber.

Sunt multe exemple grăitoare care arată cum pot îmbunătăți producătorii români producția prin aplicarea unor soluții simple. „Unii montează plasă la orificiile de aerisire ale serelor pentru a ține la distanță dăunătorii, iar alții aplică insecticid pe o rază de câțiva metri în jurul serei pentru a reduce densitatea insectelor. Sau instalarea stupilor în vecinătatea livezilor în perioada înfloririi”, enumera Csaba Éber câteva dintre oportunitățile ivite.

 

SOLUȚII PRACTICE PENTRU SIGURANȚA PRODUSELOR

 

• Irigarea. Există mai multe idei bune și în privința irigării, idei care contribuie substanțial la creșterea siguranței produselor și a randamentului culturii. De exemplu, unii suplimentează irigația prin picurare cu răcirea prin pulverizare, soluție care protejează plantele de șoc termic chiar și în cele mai toride zile. În general, irigația e utilizată în mod rațional de majoritatea producătorilor, iar măsurătorile de umiditate a solului sau măsurarea continuă a umidității aerului și menținerea ei la un nivel constant sunt practici tot mai răspândite și implementate din ce în ce mai mult în horticultură.

• Protecția culturilor. Tot mai mulți cultivatori recurg la programarea mai controlată a protecției împotriva dăunătorilor, adică ținând cont de cantitatea totală de căldură, ei pot identifica mai bine perioada de roire a dăunătorilor. Unii cultivatori utilizează diferite tehnici de umbrire pentru protecția plantelor împotriva șocului termic exagerat și a razelor UV.

Promovarea produselor.Alții încearcă noi forme de prezentare a produsului finit pentru a-l valorifica mai avantajos, sau intră pe piețe de nișă cu produse mai speciale, cum sunt plantele medicinale sau ardeii chili.

 

MAI EFICIENȚI, MAI RENTABILI


„Scopul concursului Made in Romania este să identificăm astfel de idei inedite și să le prezentăm producătorilor; totodată, dorim să prezentăm publicului și horticultorii de care putem fi cu adevărat mândri. Ideile simple, dar geniale au fost neglijate până în prezent, deși de multe ori succesul depinde chiar de asemenea inovații. Dorim să încurajăm și să premiem efortul susținut al producătorilor în căutarea unor soluții pentru a deveni un pic mai eficienți, un pic mai rentabili”, încheia Csaba Éber.

Malagrow a lansat concursul Made in Romania tocmai pentru a prezenta cele mai bune idei întregii comunități de producători și pentru a asigura horticultorii inovativi că sunt pe drumul cel bun. Alături de recunoașterea morală, premianții concursului vor beneficia și de un premiu substanțial, un pachet cu produse oferit de compania Malagrow.

 

 

 

Vizualizat: 951 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?