Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Livezi regale cu Regalis® Plus de la BASF

Publicat: 30 ianuarie 2020 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BASF a lansat Regalis® Plus, primul regulator de creştere omologat în România pentru culturile de măr, păr, gutui, prun şi moşmon. Produsul este recomandat în special pentru plantaţiile de măr şi păr cultivate în sistem intensiv şi superintensiv şi va fi disponibil pentru comercializare începând din sezonul 2019.

Cunoscut şi utilizat cu succes în ţările europene de mai bine de 10 ani, Regalis® Plus ajută pomicultorii să obţină un echilibru între creşterea vegetativă a pomilor şi dezvoltarea fructelor, pentru a avea producţii ridicate, de calitate şi, mai ales, constante.

Livezi regale cu Regalis® Plus de la BASF_b

Beneficii pentru pomicultori: 3 în 1
Beneficiind de tehnologia AgCelence®, pe lângă de efectul de regulator de creştere, care reduce creşterea lăstarilor cu până la 40 - 50%, Regalis® Plus contribuie la optimizarea producţiei şi creşte rezistenţa plantei la focul bacterian, boală produsă de bacteria Erwinia amylovora.
„Acest produs va aduce numeroase beneficii pomicultorilor români: va reduce creşterea lăstarilor şi astfel se vor reduce costurile cu tăierile, se va economisi timp şi putem rezolva problema cu lipsa forţei de muncă. În al doilea rând, Regalis® Plus contribuie la optimizarea producţiei, influenţează pozitiv legarea fructelor şi calitatea producţiei; în al treilea rând, îmbunătăţeşte rezistenţa fiziologică a plantei, declanşează mecanismele sale naturale de apărare şi avem un bun control al focului bacterian”, a explicat Georgiana Bebeşelea, Responsabil Marketing Culturi Horticole în cadrul BASF Agricultural Solutions Romania.
Regalis® Plus conţine 100 g/kg din substanţa activă Prohexadion-calciu, care inhibă procesul de sinteză a giberelinelor, inhibă sinteza etilenei şi interferează cu metabolismul flavonoidelor. Produsul are o formulare pe bază de granule dispersabile în apă.

Livezi regale cu Regalis® Plus de la BASF_b

Acţionează ca regulator de creştere
Cum se realizează: Reducerea creşterii lăstarilor este efectul major al produsului Regalis® Plus. Substanţa activă Prohexadion-calciu blochează biosinteza giberelinelor, care au rol determinant în creşterea lăstarilor, prin urmare aceasta este limitată.
Beneficii: Reducerea creşterii ăstarilor determină şi o reducere semnificativă a costurilor de tăiere. Pomii vor avea o coroana mai puţin densă, mai aerisită, care permite o mai bună pătrundere a luminii, o bună acoperire la aplicarea tratamentelor fitosanitare şi uscarea mai rapidă a frunzelor după precipitaţii. Mai mult, substanţele asimilate de plantă vor fi direcţionate către formarea şi dezvoltarea fructelor, şi nu în creşterea vegetativă.

Contribuie la optimizarea producţiei
Cum se realizează: Substanţa activă Prohexadion-calciu inhibă formarea etilenei în cazul în care planta este supusă factorilor de stres, determinând o reducere a căderii fructelor tinere.
Beneficii: Influenţează pozitiv procesul de legare a fructelor şi creşterea producţiei. Alternanţa de rodire poate fi evitată prin tratamente regulate cu Regalis® Plus (sporeşte diferenţierea mugurilor de rod). Aplicarea Regalis® Plus oferă condiţii mai bune pentru diferenţierea mugurilor de rod şi maturarea lemnului şi poate îmbunătăţi calitatea fructelor (gradul de colorare, dimensiuni uniforme, fermitatea fructelor şi perioada de păstrare).

Livezi regale cu Regalis® Plus de la BASF_b

Îmbunătăţeşte rezistenţa plantei
Cum se realizează: Rezistenţa fiziologică a pomilor faţă de boli şi dăunători este îmbunătăţită prin dezvoltarea flavonoidelor în lăstarii tineri. Substanţa activă Prohexadion-calciu interferează cu metabolismul flavonoidelor, declanşând mecanisme naturale de apărare împotriva anumitor agenţi patogeni sau dăunători.
Beneficii: Stimulează mecanismele naturale de apărare a plantei şi creşte rezistenţa naturală la atacul agenţilor patogeni (focul bacterian). De asemenea, frunzele compacte cu epiderma mai groasă sunt mai puţin atacate de insecte (ex. afide).
Pomicultorii europeni care au testat produsul ani la rând au observat următoarele beneficii:
• În cele mai multe situaţii, lungimea lăstarilor este redusă cu 30-50%, acesta fiind cel mai vizibil efect al aplicării produsului Regalis® Plus;
• Timpul acordat tăierilor din perioada de repaus al pomilor este redus cu cel puţin 30% faţă de timpul alocat culturilor netratate;
• Legarea fructelor şi producţia finală sunt îmbunătăţite datorită faptului că este mult diminuată căderea fructelor. Dacă într-un un pom netratat, în apropierea recoltării mai erau doar 42% din fructele din faza de legare, într-un pom la care s-a aplicat un singur tratament cu Regalis® Plus erau cu 9% mai multe fructe (51% faţă de momentul de legare ), iar la două tratamente aplicate, procentul a fost mai mare cu 8% (50% din numărul de fructe din faza de legare).

Livezi regale cu Regalis® Plus de la BASF_b

Cum aplicaţi Regalis® Plus
Regalis® Plus poate fi aplicat în livezile de măr din al doilea an de la plantare. Folosit ca regulator de creştere pentru livezile de măr, păr şi prun, produsul poate fi aplicat într-unul sau două tratamente pe sezon.
Pentru un singur tratament, aplicarea se face în perioada înfloritului, în doza recomandată de 2,5 kg/ha.
În cazul în care optaţi pentru două tratamente pe sezon, doza recomandată este de 1,5 kg/ha pentru fiecare tratament. Primul tratament se va face pe perioada înfloritului, iar al doilea la începutul formării fructelor. În această variantă, este controlat şi focul bacterian. Nu se vor aplica însă mai mult de 3 kg/ha într-un sezon de vegetaţie.
Substanţa activă este preluat în special prin frunze. Umiditatea crescută, dimineaţa sau seara, amplifică absorbţia substanţei active în frunză. Timpul de înjumătăţire al produsului Regalis® Plus în plantă este de 10-14 zile. Aplicat conform instrucţiunilor, nu vor exista reziduuri în fructe.
Pentru controlul focului bacterian din livezi, Regalis® Plus se aplică în două tratamente pe sezon. Doza pentru culturile de măr şi moşmon este de 1,25 kg/ha, iar pentru păr şi gutui este de 1,5 kg/ha. Primul tratament se efectuează pe perioada înfloritului, iar al doilea se va aplica la începutul formării fructelor.

Compatibilitate cu alte produse
Regalis® Plus nu trebuie amestecat cu alte produse pe bază de calciu, utilizate în cazul carenţelor de calciu. În rest, produsul poate fi utilizat împreună cu insecticide şi fungicide, dar amestecul trebuie verificat în prealabil.

O lansare „regală”. BASF a organizat 42 de evenimente în 2018
În ton cu numele şi cu caracteristicile noului produs, evenimentul de lansare a fost „un regal în adevăratul sens al cuvântului”, după cum a spus şi Robert Băicoianu, Specialty Crops Sales Manager BASF.
Regalis® Plus a fost prezentat pomicultorilor şi distribuitorilor în luna noiembrie, la Târgu Mureş, în cadrul unui eveniment la care au participat aproape 120 de invitaţi din majoritatea zonelor pomicole importante din ţară. Câţiva dintre producătorii prezenţi la eveniment au adus fructe şi băuturi din mere pentru degustare.
Cum un astfel de produs era aşteptat de multă vreme de pomicultorii din România, mulţi dintre cei prezenţi la lansare au făcut deja precomenzi.
Locul ales de echipa BASF pentru evenimentul de lansare, Hotel Privo, a primit doi ani la rând premiul de „Best Luxury Design Hotel” în cadrul unei competiţii internaţionale, plus alte distincţii ale industriei de ospitalitate. Surpriza serii pentru invitaţii BASF a fost un recital susţinut de Corina Chiriac.
În 2018, echipa BASF a fost prezentă în foarte multe zone pomicole ale ţării. Lansarea Regalis® Plus a fost al 42-lea eveniment organizat de echipa de culturi horticole şi de marketing în acest sezon. Au fost atât evenimente organizate în sală, cât şi evenimente în câmp, prezentări, un concurs de vinuri şi conferinţe pentru fitofarmacii.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/226 (ediţia 1-14 decembrie 2018)

Vizualizat: 1128 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?