Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Livezi bine îngrijite

Publicat: 04 martie 2021 - 16:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Bolile pândesc în livadă, dar fermierul atent le controlează prin tratamentele făcute la timp. Kwizda Agro recomandă produsul Flowbrix®, responsabil cu sănătatea culturilor pomicole!

Livezi bine ingrijite (1)_b

Fungicidul Flowbrix conține cupru sub formă de oxiclorură de cupru 380 g/l, cu rol de inhibare a patogenilor. Spectrul său de combatere cuprinde specii dăunătoare cum ar fi: ciuruirea micotică (Stigmina carpophila) la cais, cireș, prun, vișin și piersic, rapănul mărului (Venturia inequalis) și focul bacterian (Erwinia amylovora) la măr, bășicarea frunzelor (Taphrina deformans) la piersic.


Beneficiile Flowbrix® pentru pomi


Flowbrix® este un fungicid pe bază de oxiclorură de cupru în suspensie apoasă, cu efect puternic de prevenție și vindecare a bolilor. Produsul funcționează deopotrivă ca fungicid și ca bactericid, iar acțiunea sa este de contact. Este un produs foarte ușor de utilizat deoarece nu necesită neutralizare. Este foarte miscibil, soluția rezultată este omogenă.

Oxiclorura de cupru - beneficii_b


Utilizarea Flowbrix®pentru bunăstarea livezilor


Se poate aplica în 2 momente importante:

I. Tratamentul în lemn uscat (în repaus vegetativ) vizează scăderea numărului de patogeni (ciuperci și bacterii) ce iernează pe scoața copacilor și revin la viață în primăvară. Această măsură preventivă este un pas prudent spre limitarea eficientă a atacurilor din primăvară. Fungicidul Flowbrix®, pe bază de oxiclorură de cupru, asigură o igienă foarte bună a culturii înainte de îngheț și prezintă un caracter puternic antisporulant. De asemenea, produsul susține cicatrizarea organelor vătămate în cazul în care au survenit accidente climatice.

II. După reînceperea vegetației, produsul acționează eficient în controlul unui spectru mare de boli la o varietate mare de pomi: ciuruirea micotică (Stigmina carpophila) la cais, cireș, prun, vișin și piersic, rapănul mărului (Venturia inequalis) și focul bacterian (Erwinia amylovora) la măr, bășicarea frunzelor (Taphrina deformans) la piersic, iar acțiunea sa este potențată de persistența ridicată pe suprafața frunzelor până la înflorit.

Flowbrix igienizează plantațiile pomicole și ajută la cicatrizarea organelor pomilor în urma tăierilor de rodire și a unor eventuale accidente climatice. De asemenea, contribuie la o bună maturare a lemnului.

Doza recomandată este 3,75 l/ ha.


COMBINAŢII RECOMANDATE


În perioada de după apariția frunzelor, fungicidul Flowbrix se aplică împreună cu adjuvantul Designer, care va duce la o mai bună răspândire a substanței active pe frunză și la o persistență mai îndelungată.

Pentru succesul tratamentelor la pomi, vă recomandăm utilizarea combinației Flowbrix + Designer împreună cu insecticidul Harpun pe bază de piriproxifen pentru îndepărtarea dăunătorilor de pe scoarță.

De ce combinația FLOWBRIX® + adjuvant DESIGNER®:

Flowbrix de la Kwizda Agro Romania _b

Pentru succesul tratamentelor la pomi, vă recomandăm utilizarea combinației Flowbrix + Designer împreună cu insecticidul Harpun pe bază de piriproxifen pentru îndepărtarea dăunătorilor de pe scoarță.

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

 

 

 


Vizualizat: 2647 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?