Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

LEGUMELE FERICITE se lasă AŞTEPTATE!

Publicat: 14 iulie 2017 - 14:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O LUNĂ ÎNTÂRZIERE! Mihaela Buligoanea este unul dintre acei legumicultori care îşi vând direct clienţilor produsele muncii lor. Pentru a ajunge la cumpărător, foloseşte un site propriu unde oamenii îşi lasă comenzile. 

De la o vreme, frecventează şi anumite pieţe din Bucureşti, de fapt nişte spaţii pe care primăriile de sector şi firmele organizatoare le pun la dispoziţia producătorilor în schimbul unei taxe. (…)

legume-fericite-la-piata_b

Mihaela nu este prea entuziasmată de startul acestui sezon agricol. Din cauza gerului care a lovit la începutul anului, a pierdut 15.000 de fire de răsad, din speciile toame şi ardei. “Avem o centrală termică second-hand, am cumpărat-o cu 1.500 de euro. Funcţionează cu lemn şi brichete din lemn, dar nu a făcut faţă când temperaturile au scăzut cu mult sub 0 grade Celsius”, îşi aminteşte femeia de zilele acelea cu ger năprasnic.

legume-fericite_b

Familia Buligoanea produce răsadurile în regie proprie, nu cumpără un fir. În schimb, cumpără seminţe de la SCDL Buzău. Din cauza vremii nefavorabile, recolta de roşii este întârziată cu o lună. ”Roşiile cherry ar fi trebuit să fie coapte, să le am pe tarabă”, spune Mihaela cu regret.

Detalii privind tehnologia de producere, dar şi piaţa de desfacere a legumelor fericite, citiţi în revista Ferma 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 633 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Cons DDA a prezentat la Agriplanta 2017 două noutăţi pentru piaţa românească: o semănătoare de precizie Monosem hibrid pentru rapiţă şi utilajele Galucho pentru prelucrarea solului. Toate acestea au fost apreciate de către fermierii prezenţi. Utilajul care a stârnit cele mai multe „valuri” a fost semănătoarea Monosem NG plus4 purtată, modificată pentru rapiţă, în condiţiile în care cultivatorii de rapiţă se confruntă cu stabilirea spaţiului critic pentru rapiţă. Utilajele Galucho pentru prelucrarea solului, precum şi discurile grele Gregoire Besson sunt de asemenea apreciate de către fermieri.
Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?