Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LEGUMELE FERICITE se lasă AŞTEPTATE!

Publicat: 14 iulie 2017 - 14:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O LUNĂ ÎNTÂRZIERE! Mihaela Buligoanea este unul dintre acei legumicultori care îşi vând direct clienţilor produsele muncii lor. Pentru a ajunge la cumpărător, foloseşte un site propriu unde oamenii îşi lasă comenzile. 

De la o vreme, frecventează şi anumite pieţe din Bucureşti, de fapt nişte spaţii pe care primăriile de sector şi firmele organizatoare le pun la dispoziţia producătorilor în schimbul unei taxe. (…)

legume-fericite-la-piata_b

Mihaela nu este prea entuziasmată de startul acestui sezon agricol. Din cauza gerului care a lovit la începutul anului, a pierdut 15.000 de fire de răsad, din speciile toame şi ardei. “Avem o centrală termică second-hand, am cumpărat-o cu 1.500 de euro. Funcţionează cu lemn şi brichete din lemn, dar nu a făcut faţă când temperaturile au scăzut cu mult sub 0 grade Celsius”, îşi aminteşte femeia de zilele acelea cu ger năprasnic.

legume-fericite_b

Familia Buligoanea produce răsadurile în regie proprie, nu cumpără un fir. În schimb, cumpără seminţe de la SCDL Buzău. Din cauza vremii nefavorabile, recolta de roşii este întârziată cu o lună. ”Roşiile cherry ar fi trebuit să fie coapte, să le am pe tarabă”, spune Mihaela cu regret.

Detalii privind tehnologia de producere, dar şi piaţa de desfacere a legumelor fericite, citiţi în revista Ferma 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 1146 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!