Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

La 50 de ani, Costel VÎNĂTORU, PREMIAT pentru întreaga ACTIVITATE depusă în SLUJBA CERCETĂRII!

Publicat: 03 octombrie 2017 - 15:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La recenta Gală PRIA Romanian Farmers, care a încheiat Conferinţa PRIA Agriculture 2017,  eveniment important pentru agricultura românească care a reprezentat, realmente, o excelentă platformă de dezbatere între autorităţi, fermieri şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector, a fost premiat şi acad. dr. ing. Costel Vînătoru, pentru întreaga sa activitate depusă în slujba cercetării.

Această disticţie, ce atestă meritele unui strălucitor om de ştiinţă care se jertfeşte zilnic pe altarul legumiculturii româneşti, este un frumos dar de ziua de naştere oferit cercetătorului Costel Vînătoru, care pe 10 octombrie a.c. va împlini rotunda vârstă de 50 de ani.

„Cuvintele, neputincioase pentru a reda bucuria!”
„În primul rând am fost invitat, dar nu ştiam că sunt nominalizat pentru un premiu în domeniul cercetării. Am mers să mă întâlnesc cu greii din agricultura românească, cu cei care au făcut şi fac performanţă. Am rămas surprins că pentru cercetare s-a făcut nominalizarea mea, gândindu-mă că sunt foarte mulţi cercetători în România cu mult mai bune rezultate. Ca orice om care se bucură, m-au mişcat şi cuvintele frumoase spuse de cei care au fost acolo, în special dr. Mihai Petcu, un om pe care-l apreciez foarte mult. Am fost fericit surprins că printre laureaţi s-a numărat şi Cooperativa Agricolă Tomatina care, la începuturi, a plecat la drum cu mine şi mă bucur că o cărămidă, acolo, în progresul acestei unităţi am pus şi eu, am zidit împreună cu oamenii de acolo.
Cuvintele sunt neputincioase pentru a reda bucuria evenimentului, măreţia lui. Sunt oameni care au pus suflet, care au investit şi investesc capital românesc, timp, muncă, cunoştinţe şi energie pentru agricultura românească. Unul din motoarele acestui eveniment fost Laurenţiu Baciu, liderul LAPAR, un luptător pentru drepturile fermierilor noştri”, ne-a declarat proaspătul premiat.

Costel Vinatoru_b

O viaţă pe altarul sacrificiului de sine!
Şeful laboratorului de Genetică, Ameliorare şi Conservarea Biodiversităţii al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, Costel Vînătoru este născut pe 10 octombrie 1967 în comuna buzoiană Lopătari. De la vârsta majoratului lucrează în staţiune, mai întâi ca muncitor necalificat, apoi a urcat rând pe rând treptele devenirii profesionale: şef de echipă, tehnician, inginer agronom, cercetător ştiinţific, director de instituţie. În anul 2012 a obţinut titlul de doctor al în Horticultură la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu- Şişeşti”. Este cercetător ştiinţific principal gradul I.
A absolvit cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

“Părintele” legumiculturii
Costel Vînătoru este ”părintele” a peste 30 de soiuri şi hibrizi noi de legume, omologate şi brevetate, în special de tomate, castraveţi, vinete, ardei, fasole, a omologat în România primele soiuri de cicoare, ştir, busuioc alimentar şi a ameliorat cinci specii de plante legumicole.
De asemenea, în curs de testare şi omologare în reţeaua ISTIS se află încă 15 noi soiuri şi hibrizi de legume.

Laureaţii Galei PRIA Romanian Farmers

Iată lista cu laureaţii acestei a doua ediţii a Galei PRIA Romanian Farmers care au fost premiaţi:
- Costel Vânătoru, premiul pentru întreaga sa activitate depusă în slujba cercetării;
- Federaţia Romovis, premiul pentru activitatea desfăşurată în sprijinul sectorului ovin;
- Mihai Petcu, pentru productivitate şi rezultate excelente în zootehnie;
- Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR, premiul pentru meritele şi rezultatele constante în beneficiul fermierilor români, dar şi pentru faptul că este un bun profesionist, cu rezultate excelente la cultura porumbului;
- Vasile Lungu, premiul pentru promovarea şi susţinerea cultivării seminţelor certificate; - Cooperativa Agricolă Tomatina, premiul pentru iniţiativa de succes privind asocierea mai multor fermieri de talie mică şi pentru ingeniozitate în promovare;
- Dan Loagăr, premiul pentru rezultate deosebite şi perseverenţă în legumicultură;
- Florin Dumitru, premiul pentru seriozitate şi continuitate în ceea ce priveşte activităţile în fermă, dar şi în relaţiile comerciale;
- Claudiu Frânc, premiul pentru obţinerea unor rezultate excelente în agricultură prin eficientizarea muncii şi modernizare;
- Emil Dumitru, preşedinte Pro Agro, premiul la categoria tineri fermieri.

Vizualizat: 1670 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?