Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Kupfer Fusilan WG* - Aliat de clasă în protejarea viţei de vie!

Publicat: 26 iunie 2017 - 14:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Plantaţiile viticole cu soiuri nobile sunt emblematice pentru o societate care acordă respectul cuvenit vinului, licoarea vie.

O plantaţie viticolă de calibru se întreţine cu mult efort şi atenţie, datorită pericolelor care o ameninţă. Poate cel mai necruţător dintre acestea este Plasmopara viticola, în limbaj popular denumită mana viţeide-vie, a cărei combatere cu substanţe active de cea mai bună calitate trebuie să devină obişnuinţă.

În România tradiţia cultivării viţei-de-vie este o parte preţioasă din moştenirea lăsată de strămoşii daci. Din cele mai vechi timpuri era cunoscută particularitatea specifică a solurilor locale pentru obţinerea vinului de calitate. Iar astăzi, vinurile româneşti concurează cu succes mărci străine, fiind recunoscute internaţional.
Dar drumul până la performanţă este presărat cu foarte multe provocări, cărora viticultorii trebuie să le facă faţă. Acestea sunt accidentele climatice din ce în ce mai dese din ultimii ani şi atacul de Plasmopara viticola, care poate fi necruţător indiferent de stadiul de vegetaţie, distrugând până la 70-80% din plantaţia de viţă-de-vie, în funcţie de condiţiile climatice specifice ale anului.

Plasmopara viticola atacă toate organele verzi ale viţei-de-vie, în toate fazele de vegetaţie: frunze, lăstari, flori, ciorchini, cârcei, boabe. Atunci când atacul de mană devine vizibil la suprafaţa organelor afectate, infecţia bolii este răspândită deja în cea mai mare parte a ţesuturilor. Paguba nu se resimte doar la nivelul producţiei afectate din anul respectiv, punând sub semnul întrebării şi evoluţia din următorul an.
Singura soluţie la îndemâna viticultorului este să prevină atacul sau să acţioneze imediat după infestare, înainte de apariţia primelor simptome. Aceste situaţii presupun aplicarea sistematică de fungicide foarte puternice, care să pătrundă suprafaţa de contact şi să protejeze ţesuturile afectate în profunzime. Kupfer Fusilan WG este un fungicid de contact şi local sistemic cu caracter antisporulant extrem de puternic, care cicatrizează ţesuturile afectate şi le protejează de un atac repetat al manei.

recomandari-kupfer_b

Eficacitatea fungicidului Kupfer Fusilan WG este dată de combinaţia dintre două substanţe active, respectiv cimoxanil şi oxiclorura de cupru. Cimoxanilul este substanţa activă care pătrunde rapid în frunză şi se repartizează uniform în interiorul acesteia, oprind astfel propagarea infecţiei. Tot datorită cimoxanilului, infecţiile ulterioare sunt puternic diminuate ca efect, chiar în condiţii de presiune foarte mare a atacului.

Oxiclorura de cupru are un puternic caracter inhibitor împotriva ciupercilor patogene şi este substanţa activă eficientă în asigurarea igienizării culturii pe care aceasta a fost aplicată, maturării lemnului (dacă este cazul) şi cicatrizării organelor vătămate.
Este foarte importantă aplicarea schemei de tratament în conformitate cu indicaţiile de utilizare ale produsului, respectiv 2,5 kg/ha de la fenofaza de formare a ciorchinelui până la ultima fenofază de vegetaţie.

Kupfer Fusilan WG este un produs cu eficienţă dovedită în timp din categoria fungicidelor foarte puternice care poate fi utilizat cu succes împotriva manei la viţă-de-vie şi cartof, oferind o soluţie viabilă pentru combaterea problemei majore cu care cultivatorii acestor categorii se confruntă din ce în ce mai des.

Vizualizat: 2199 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?