Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Jidvei preţuieşte tradiţia

Publicat: 10 octombrie 2017 - 01:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• comunitatea micilor producători de vin de casă

După ce în luna iunie 2017, compania Jidvei a premiat câştigătorii concursului „Vin de casă din must de la Jidvei” din 2016, producătorul român de vinuri a derulat în perioada 10 august - 1 septembrie a.c. campania de înscriere a participanţilor la ediţia a III-a.

Jidvei_b

„Tradiţiile naţionale de producere a vinurilor de casă sunt o moştenire pe care o preţuim şi o susţinem. Această campanie este unul dintre demersurile noastre de a încuraja producerea vinului de casă din must de calitate superioară şi, totodată, de a forma prima comunitate a micilor producători de vin de casă din România”, anunţă Ana Necşulescu, Marketing Manager Jidvei, într-un comunicat de presă al companiei trimis redacţiei Ferma.
„Oamenii îşi doresc să facă vinul în propria lor casă, iar aceasta este o bună oportunitate de a avea cele mai bune condiţii. După procesul de limpezire, în urma căruia impurităţile din atmosferă sunt eliminate, se obţine un must cu o uşoară opalescenţă necesară pentru procesul de fermentaţie alcoolică”, asigură Ioan Buia, Director de Vinificaţie la Jidvei.
Şi în toamna aceasta, compania Jidvei oferă micilor gospodari înscrişi în campanie must din soiurile Fetească Regală cu Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc, calitatea acestuia fiind garantată prin Declaraţia de conformitate ce însoţeşte orice livrare. După recoltarea strugurilor, cantităţile de must comandate (minim 100 kg) vor ajunge la beneficiari din judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Cluj, Braşov, Hunedoara, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna şi Prahova (până la Comarnic).

Ediţia 2016: peste 3.000 de gospodari din 12 judeţe
Cele mai bune vinuri produse în gospodăriile micilor producători de vin de casă care au achiziţionat minimum 200 kg de must de la Jidvei în perioada august-octombrie 2016 au fost premiate în luna iunie a.c. Participanţii au trimis probele de vin din soiurile Sauvignon Blanc sau Fetească Regală cu Muscat Ottonel până la data de 31 mai 2017. Zece reprezentanţi ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) au evaluat probele acceptate în concurs prin metoda scării de 100 de puncte, conform „Fişei de degustare comună OIV - UIOE pentru utilizare la concursuri internaţionale - Vinuri liniştite”.
Grupul Jidvei cultivă 2.500 de hectare de vie şi deţine crame moderne, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu. Compania Jidvei produce vinuri de origine controlată de pe Valea Târnavelor. În zona DOC „Târnave” - sub denumirea Jidvei -, sunt produse unele dintre cele mai apreciate vinuri şi spumante româneşti, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obţinute la competiţii internaţionale.


CEI MAI BUNI MICI VINIFICATORI ÎN 2016
Ediţia de anul trecut a avut ca element de noutate posibilitatea ca participanţii care au trimis probe în concurs să ia parte la procesul de jurizare. Premiile acordate constau în produse de vinificaţie, în funcţie de valoarea premiului câştigat:
• Locul I (92-100 puncte - 3.000 lei) a fost adjudecat de Radu Scorţea pentru soiul Sauvignon Blanc;
• Locul II (86-91,9 puncte - 2.000 lei) i-a revenit lui Nicolae }ăroi pentru cupajul Sauvignon Blanc şi Fetească Regală cu Muscat Ottonel;
• Locul III (82-85,9 puncte - 1.000 lei) a fost adjudecat de Emil Coman pentru soiul Sauvignon Blanc.
Premii au luat şi participanţii care au făcut parte din Comisia de jurizare, constând în cursuri de degustători autorizaţi susţinute de ADAR:
• Premiul pentru cel mai bun degustător a fost oferit concurentului care a fost cel mai aproape de rezultatele degustătorilor profesionişti - Mirel Rus;
• Premiul de recunoaştere, acordat persoanei care îşi identifică vinul trimis în concurs, a revenit lui Radu Scorţea.

 Vin de casa din must de la Jidvei

De la stânga la dreapta: Radu Scorţea, Nicolae }ăroi, Emil Coman şi Claudiu Necşulescu - presşedinte Jidvei

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 15 (198) (1-15 septembrie 2017)

Vizualizat: 83 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Mewi la Agromalim 2017

Mewi la Agromalim 2017

Compania Mewi, o prezenţă tradiţională la Agromalim, a expus anul acesta maşini şi utilaje agricole reprezentative, printre cele mai bine vândute din portofoliu: combina Fendt 6335C, tractorul Fendt Vario 939 de 390 CP, vârful de gamă din seria 900, tractorul Challenger modelul 875 ED de 600CP, noua versiune a tractorului Valtra de 125CP, seria N, motor în patru cilindri şi un încărcător frontal Merlo. Din gama utilajelor Horsch au fost expuse: cultivatorul dezmiriştitor Terrano 4MT cu lăţimea de lucru de 4 metri şi semănătoarea de păioase Pronto DC, cu sistem de semănat pe discuri şi cu pregătire frontală a terenului.
Anul 2017 a fost un an excelent din punct de vedere al vânzărilor iar Mewi continuă să îşi dezvolte echipa şi investeşte în pregătirea oamenilor de service pentru a fi mereu alături de fermieri.
Interviu cu Florin Văluşescu - manager regional Mewi.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017 Prima zi la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?