Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Igienizarea de toamnă în livezi

Publicat: 14 octombrie 2021 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În lumea vegetală, arborii sunt exemple de rezistență. Totuși, practica arată că pomii pot fi serios afectați de boli compromițătoare pentru supraviețuire.

Mai întâi, bolile reduc productivitatea și, ca urmare, fermierul nu obține rezultatele așteptate. De aceea, vă recomandăm o metodă pe cât de simplă, pe atât de necesară, ca să țineți bolile la distanță: tratamentele din toamnă, în special cele pe bază de cupru, cum este Flowbrix.

 

Toamna - un moment important pentru pomicultori

 

Tratamentul de toamnă se realizează după recoltare și după căderea frunzelor. Înainte de tratament se realizează o „curățenie generală”, prin strângerea frunzelor și a crengilor căzute și eliminarea acestora din livadă, ca să nu devină adăposturi pentru dăunători. Scopul tratamentului este combaterea ciupercilor și a bacteriilor ce iernează pe scoarța copacilor. Această măsură va contribui la sănătatea livezii și la obținerea unei recolte cât mai bune în următorul sezon.

 

Ce boli combate Flowbrix


Pentru efecte cât mai bune contra bolilor produse de ciuperci dăunătoare, vă recomandăm fungicidul Flowbrix, pe bază de oxiclorură de cupru (380 g/l), ce prezintă o cantitate ridicată de cupru metalic. Substanța activă are un efect puternic antisporulant, împiedicând dezvoltarea fungilor. De asemenea, Flowbrix ajută la cicatrizarea organelor vătămate mecanic sau prin stres climatic; vindecate rapid, aceste răni nu mai reprezintă o poartă pentru instalarea bolilor. În plus, produsul contribuie la o bună maturare a lemnului.

Flowbrix este un fungicid cu efect puternic de prevenire și vindecare a bolilor provocate de ciuperci și bacterii. Prezintă acțiune de contact și o aplicare sigură. Mai mult decât atât, este și avantajos pentru fermier, deoarece este ușor de utilizat și nu necesită neutralizare. Produsul este, de asemenea, foarte miscibil, soluția rezultată fiind omogenă. Doza recomandată este de 3,75 l/ha.

 

Spectrul de combatere cuprinde numeroase boli, dintre cele mai păguboase fiind:


• Ciuruirea micotică (Stigmina carpophila) la cais, piersic, cireș, vișin, prun;

Foto 2 Ciuruirea micotică la cais_b

Foto: Ciuruirea micotică la cais

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Rapănul smărului (Venturia inequalis);

Foto 4 Rapănul mărului_b

Foto: Rapănul mărului

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Focul bacterian (Erwinia amylovora) la măr;

Foto 1 Erwinia amylovora_b

Foto: Focul bacterian la măr

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Bășicarea frunzelor (Taphrina deformans) la piersic.

Foto 3 Bășicarea frunzelor la piersic_b

Foto: Bășicarea frunzelor la piersic

Sursa foto: Adobe Stock

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Vizualizat: 1921 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?