Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Igienizarea de toamnă în livezi

Publicat: 14 octombrie 2021 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În lumea vegetală, arborii sunt exemple de rezistență. Totuși, practica arată că pomii pot fi serios afectați de boli compromițătoare pentru supraviețuire.

Mai întâi, bolile reduc productivitatea și, ca urmare, fermierul nu obține rezultatele așteptate. De aceea, vă recomandăm o metodă pe cât de simplă, pe atât de necesară, ca să țineți bolile la distanță: tratamentele din toamnă, în special cele pe bază de cupru, cum este Flowbrix.

 

Toamna - un moment important pentru pomicultori

 

Tratamentul de toamnă se realizează după recoltare și după căderea frunzelor. Înainte de tratament se realizează o „curățenie generală”, prin strângerea frunzelor și a crengilor căzute și eliminarea acestora din livadă, ca să nu devină adăposturi pentru dăunători. Scopul tratamentului este combaterea ciupercilor și a bacteriilor ce iernează pe scoarța copacilor. Această măsură va contribui la sănătatea livezii și la obținerea unei recolte cât mai bune în următorul sezon.

 

Ce boli combate Flowbrix


Pentru efecte cât mai bune contra bolilor produse de ciuperci dăunătoare, vă recomandăm fungicidul Flowbrix, pe bază de oxiclorură de cupru (380 g/l), ce prezintă o cantitate ridicată de cupru metalic. Substanța activă are un efect puternic antisporulant, împiedicând dezvoltarea fungilor. De asemenea, Flowbrix ajută la cicatrizarea organelor vătămate mecanic sau prin stres climatic; vindecate rapid, aceste răni nu mai reprezintă o poartă pentru instalarea bolilor. În plus, produsul contribuie la o bună maturare a lemnului.

Flowbrix este un fungicid cu efect puternic de prevenire și vindecare a bolilor provocate de ciuperci și bacterii. Prezintă acțiune de contact și o aplicare sigură. Mai mult decât atât, este și avantajos pentru fermier, deoarece este ușor de utilizat și nu necesită neutralizare. Produsul este, de asemenea, foarte miscibil, soluția rezultată fiind omogenă. Doza recomandată este de 3,75 l/ha.

 

Spectrul de combatere cuprinde numeroase boli, dintre cele mai păguboase fiind:


• Ciuruirea micotică (Stigmina carpophila) la cais, piersic, cireș, vișin, prun;

Foto 2 Ciuruirea micotică la cais_b

Foto: Ciuruirea micotică la cais

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Rapănul smărului (Venturia inequalis);

Foto 4 Rapănul mărului_b

Foto: Rapănul mărului

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Focul bacterian (Erwinia amylovora) la măr;

Foto 1 Erwinia amylovora_b

Foto: Focul bacterian la măr

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Bășicarea frunzelor (Taphrina deformans) la piersic.

Foto 3 Bășicarea frunzelor la piersic_b

Foto: Bășicarea frunzelor la piersic

Sursa foto: Adobe Stock

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Vizualizat: 1870 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?