Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ianuarie în legumicultură. Varietăţi de tomate pentru primul ciclu de producţie

Publicat: 02 ianuarie 2023 - 14:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima lună a anului este o foarte importantă pentru legumicultori, deoarece este luna în care se înfiinţează culturile de tomate şi de ardei pentru cultivare pe ciclul 1 sau ciclul prelungit.

Ardei kapia valoroşi


“Aşadar, cei mai mulţi legumicultori pregătesc în această perioadă tăvile şi substratul pentru semănat şi îşi aleg, totodată, seminţele pentru înfiinţarea noilor culturi. Pentru cei care încă nu s-au hotărât asupra hibrizilor pe care îi vor cultiva, avem câteva sugestii. Începem cu Kaptur F1, hibridul de ardei potrivit pentru cei care preferă kapia. Acesta este un produs timpuriu, cu toleranţă excelentă la stres termic, creştere nedeterminată şi plante viguroase, cu foliaj bine dezvoltat. Hibridul fructe de dimensiuni mari, peste 130 de grame, în principal în trei lobi, cu lungime de 18-20 cm şi 6-7 cm grosime. O noutate este Rubicon F1 este un hibrid de ardei kapia ce formeaza fructe uniforme, aplatizate si ajung la o greutate de 160-210 g”, ne-a declarat dr. ing. Marius Petrache, directorul general Marcoser.

 petrache tomate_b


Varietăţi de tomate pentru primul ciclu de producţie

 

Este foarte importantă alegerea hibridului potrivit sezonului de cultură, astfel încât, depinde în mare măsură obţinerea unor rezultate maxime.

Între hibrizii de tomate consacraţi şi propuşi de specialiştii Marcoser pentru a fi cultivaţi de legumiculori se poziţionează hibrizii: Devonet F1, o plantă echilibrată vegetative-generativ, remarcată prin producţii timpurii ridicate, cu port deschis, uşor de întreţinut, Melanet F1, hybrid timpuriu cu creştere semideterminată, cu fructe rotunde ce formează mucron în mod natural. Culoarea este de un roşu închis, caracterizându-se printr-o coacere uniformă şi gust foarte bun, apreciat de cumpărători.
De asemenea, Vitara F1 este un hibrid de tomate timpurii, cu creştere nedeterminată şi rezistenţă intermediară la visusul petelor de bronz (Tomato spotted wilt virus – TSWV). Leagă bine la temperaturi scăzute şi formează fructe de dimensiuni mari şi culoare roşu închis.  

IMPORTANT!

Pentru cei care se pregătesc să semene, reamintim că pentru a obţine o germinare rapidă şi uniformă o soluţie oprimă ar fi produsul Sprintene, un stimulator de înrădăcinare rapidă a răsadurilor şi creşterea masei radiculare.

 

 

Marian MUŞAT

Vizualizat: 1189 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?