Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

HEKTAR, un brand pentru profesioniști

Publicat: 15 septembrie 2022 - 00:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AGROSEL deține peste 200 de varietăți proprii înregistrate în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România. Compania creează în continuare genetică performantă la Stațiunea de cercetare legumicolă HEKTAR.

Înființată în 1998 de frații Alexandru și Levente Szell, compania clujeană AGROSEL, din Câmpia Turzii, este, în prezent, lider pe piața semințelor microambalate din România.

 HEKTAR, un brand pentru profesionisti_b

Cercetare conservativă și creativă

 

Începând cu anul 2004 a fost dezvoltată divizia de cercetare-ameliorare, cu 2 direcții:

  1. Cercetare conservativă, pentru menținerea și selecția soiurilor tradiționale românești;
  2. Cercetare creativă, având ca obiectiv crearea de noi soiuri de legume, performante, adaptate condițiilor pedo-climatice din România.

În 2015, câteva varietăți create la AGROSEL devin primii hibrizi de ardei omologați vreodată în România: ardeiul gras Daciana F1, ardeiul gogoșar Traian F1 și ardeii lungi Napoca F1 și Potaisa F1.

 

Stațiunea de cercetare HEKTAR

 

În prezent, AGROSEL deține peste 200 de varietăți proprii înregistrate în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România.

În 2019 s-a luat decizia despărțirii celor 2 divizii - home gardening și semințe profesionale; din acest moment vorbim despre stațiunea de cercetare HEKTAR -brand care reunește varietățile ameliorate la Câmpia Turzii, dedicate cultivatorilor profesioniști de legume.

 

Investiții susținute, seriozitate și perseverență

 

Bugetul anual alocat cercetării-ameliorării este de aproximativ 500.000 de euro. Toate investițiile sunt făcute din fonduri proprii.

Echipa de amelioratori este tânără, formată din absolvenți ai facultăților de horticultură, care au în prezent peste 10 ani în companie. Know-how-ul este adus din Occident, de la specialiști de top: activitățile de ameliorare sunt coordonate de 3 amelioratori cu experiență de peste 30 de ani, din vestul Europei, fiecare dintre aceștia având in “portofoliu” varietăți consacrate pe piața internațională.

 

Hibrizi performanți dedicați românilor

 

  • Varietățile HEKTAR sunt ameliorate și adaptate la condițiile pedo-climatice din România, astfel încât performează în condițiile de climă din țară mai bine decât alte varietăți, poate mai cunoscute.
  • Un alt aspect foarte important este gustul: la HEKTAR s-a încercat crearea de hibrizi perfomanți, cu productivitate ridicată și pachet de rezistențe, dar cu păstrarea gustului tradițional într-o măsură cât mai mare.

 

VARIETĂȚI DE TOP

Dintre varietățile de top create la HEKTAR amintim ardeiul gras Valahia F1, Romulus F1, Turda F1 și Daciana F1, ardeiul gogoșar Tiberius F1, Scorilo F1 și Traian F1, ardeiul lung Carpatin F1, Napoca F1 si Potaisa F1, tomatele Moldoveanu F1 și Oltena F1, castraveții cornichon Prut F1, Tisa F1 și Bicaz F1, vinetele Minerva F1.

 

un articol de

AGROSEL

mai multe pe această temă https://agrosel.ro/ro/

Vizualizat: 533 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?