Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Harmony - profit şi bunăstare

Publicat: 27 iunie 2017 - 13:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru că am observat un interes crescut pentru soiurilor remontante, vă prezint cea mai nouă varietate de căpşun de la firma Vissers, şi anume soiul Harmony.

Harmony a fost plantat în ultimii trei ani, masiv şi cu rezultate excelente, atât în Olanda, cât şi în Germania. Imaginea redă un câmp din Olanda şi este cât se poate de sugestivă în ceea ce priveşte capacitatea de producţie a plantei. Rezultatele obţinute au fost foarte bune, ceea ce m-a determinat că în 2016 să plantez din nou acest soi şi să obţin rezulate excelente.

Capsuni
Varietatea de căpşun Harmony, conform amelioratorilor ei, se comportă excelent fie în câmp, fie în solarii sau sere. După cum se poate observa, fructele au o formă conică alungită, specifică fructelor de căpşun de primăvară. Culoarea roşu-intens le caracterizează când ajung la coacere deplină şi îşi menţin luciul după recoltare, oferind o prezentare perfectă în timpul vânzării. Aroma deosebită de căpşună coaptă, cât şi fermitatea sunt două însuşiri care le recomdă a fi introduse în cultură. În ceea ce priveşte producţia, aş putea spune că este unul dintre cele mai productive soiuri ale momentului. Cele 2,3 kg/plantă obţinute în Olanda, cu un procent foarte ridicat de fructe de calitatea I, în cultură hidroponică, situează Harmony în topul clasamentului mondial în ceea ce priveşte productivitatea.
Şi pentru a întregii imaginea, menţionez că nu este sensibil la făinare, la putregaiul cenuşiu sau la putregaiul rădăcinilor. Faptul că fructele sunt uşor de cules oferă satisfacţie atât culegătorului, cât şi fermierului.
Prin plantarea stolonilor refrigeraţi, recoltarea începe în 5-6 săptămâni de la plantare. Pentru a avea un sezon plin, se recomandă plantarea în jurul datei de 10 aprilie. În anul următor recoltatul în câmp poate începe în luna mai, în funcţie de
timp şi de regiunea unde este amplasată cultura. Ca orice căpşună productivă, planta are nevoie de îngrăşământ şi de apă suficiente. Pentru a obţine producţia maximă. Introducând în cultură Harmony, deschidem calea spre profit şi bunăstare.


Vasile FONOAGE
Reprezentant Vissers BV Olanda
Tel. 0722373105
E-mail: fonoage-emil@hotmail.com

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017

Vizualizat: 1200 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?