Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

GENETICA PERFORMANTĂ şi NUTRIŢIA ECHILIBRATĂ cu produse SPECIALE - succesul culturilor de TOMATE şi ARDEI

Publicat: 04 septembrie 2017 - 10:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul lunii trecute, companiile Seminis, Naturevo şi Universal Grup, distribuitorul exclusiv al firmei Seminis în România, au invitat, în cel mai mare bazin legumicol din ţară, Matca, judeţul Galaţi, în jur de 100 de cultivatori de legume, din zonă, dar şi din Suceava.

Participanţii la eveniment au putut evalua în solarul lui Costache Radu performanţele hibrizilor de tomate şi de ardei gras din portofoliul Seminis, noutăţile din oferta comercială a companiei, puse în operă de tehnologiile de nutriţie şi protecţie fitosanitară, atent alese de specialiştii companiei Naturevo.
Spaţiul de demonstraţie a cuprins cinci staţii de prezentare, după cum urmează: trei la tomate, în care au fost cultivaţi 10 hibrizi, una la standul produselor Naturevo şi ultima la ardeiul gras unde se aflau hibrizi Seminis în testare.

rosii-solar-seminis_b

În cadrul evenimentului, hibridul Matissimo – ales de legumicultori a fi cel mai performant!
Organizatorii au urmărit ca toţi participanţii la eveniment să evalueze hibrizii de tomate şi, în funcţie de caracteristicile lor pe parcursul stării vegetative, să desemneze cel mai reuşit produs din portofoliul Seminis.
Producătorii de legume din Matca au dovedit încă o dată că sunt profesionişti şi că au suficientă experienţă în cultivarea tomatelor în mediu protejat, desemnând drept câştigător, cu 44 de opţiuni, hibridul Matissimo.
Acesta este un hibrid profesional de tomate ce oferă o producţie sigură datorită rezistenţelor sale la TSWV (boala petelor de bronz), nematozi şi Cladosporium. Este recomandat cultivatorilor care ştiu să gestioneze cultura, eforturilor lor fiind răsplătite cu o recoltă ridicată pe toată durata de vegetaţie.

rosii-solar-matca_b

Hibridul Matissimo a dovedit că dispune de o energie germinativă foarte bună şi răsaduri viguroase, fiind cu până la o jumătate de ciorchine mai timpuriu, comparativ cu alţi hibrizi de tomate cu creştere nedeterminată.

Doi hibrizi de ardei gras în testare
În lotul demonstrativ destinat ardeioaselor, atenţia cultivatorilor de legume a fost atrasă de doi hibrizi de ardei gras înalt productivi, rezistenţi la bolile specifice, îndeosebi la boala petelor de bronz, având la început culoarea galben-alb şi coacerea în roşu.
Potrivit intenţiei organizatorilor, hibrizii vor fi disponibili pentru testare tuturor legumicultorilor interesaţi să-i aibe în cultură în spaţii protejate.

ioan-enoiu_b

Naturevo – manifest pentru o nutriţie echilibrată, sănătoasă
Aşa cum a declarat Ioan Enoiu, administratorul companiei Naturevo, fertilizările foliare aplicate corect măresc rezistenţa plantelor la stresul abiotic şi la infestarea cu boli şi de aceea soluţiile de nutriţie propuse de Naturevo au menirea de a spori eficacitatea produselor de protecţie fitosanitară. De aceea, echipa de specialişti ai companiei s-a întrebuinţat să asigure o nutriţie echilibrată a plantelor prin produse speciale.
„Avem la ora actuală cel mai puternic îngrăşământ din România - Novatec Classic -, un fertilizant complex de sol NPK, granulat, cu inhibitor de nitrificare, DMPP, cu eliberare controlată şi conţinut ridicat de oligo şi microelemente: magneziu, sulf, bor, fier şi zinc. Sporul de producţie este de 5- 30 la sută şi creşterea calităţii producţiei. De asemenea, avem combinaţii de cinci produse pentru a controla cât mai bine bolile şi dăunătorii, a diminua consumul de apă în aplicarea tratamentelor în solar şi a reduce efectele arsurilor solare”, a precizat Ioan Enoiu.

simpozion-seminis-matca_b

Produse speciale pentru culturi speciale
Compania Naturevo a pregătit o serie de fertilizanţi foliari speciali, precum: Codicevo, Energevo, Maturevo, Finalevo, Rezistevo şi Figher Phos; îngrăşăminte hidrosolubile din gama Hidrosuper EVO; stimulatori de creştere (Kerafol, Keramin K şi Rootip Basic); o serie de corectori şi adjuvanţi (Evo Right 5, Evopin şi Ovipron 2000) sau nutrienţi de sol cu formulare specială.

Ingredientele unui succes garantat!
Hibrizii de tomate şi ardei gras deosebit de performanţi cultivaţi în mediu protejat, soluţiile tehnologice inovatoare de nutriţie şi protecţie fitosanitară adecvate pentru a produce recolte bogate, dar şi interesul vădit al celor 100 legumicultori invitaţi pentru nou, toate acestea au constituit ingredientele care au asigurat succesul evenimentului de la Matca.

Vizualizat: 2262 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?