Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fubol Gold. Două substanțe, efect dublu

Publicat: 27 mai 2020 - 11:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Continuăm seria de prezentări a fungicidelor oferite de Kwizda Agro Romania, destinate controlului manei în cultura de cartof. 

Astăzi, vorbim în continuare despre măsurile de prevenție a infestării cu mană și vă prezentăm Fubol Gold, fungicid cu acțiune dublă, sistemică și de contact, conținând două substanțe active, mefenoxam și mancozeb.

Fubol Gold dubla actiune_b

Prevenirea manei, o datorie a fermierului ușor de îndeplinit


Cum încă nu au fost create soiuri de cartofi cu rezistență la mană, iar intervențiile curative presupun, totuși, o mică pierdere în cultură, cea mai bună soluție împotriva manei rămâne prevenția.

Măsuri de prevenție la înființarea culturii:

  •  Alegerea, pe cât posibil, a unui material săditor sănătos
  •  Atenția la fertilizare, cu evitarea excesului de azot și cu asigurarea necesarului de fosfor și potasiu
  • Respectarea adâncimii de plantare, plantarea superficială crescând riscul de infestare
  • Selecția tuberculilor înainte de însilozarea definitivă

 

Fubol Gold (1)_b

Desigur, acestor măsuri li se alătură Utilizarea unor fungicide eficiente pentru prevenirea apariției bolii.

Fubol Gold conține mefenoxam, ceea ce-i asigură acțiune sistemică, fiind preluat prin părțile verzi ale plantei, fiind distribuit acropetal în noile creșteri. Astfel, plantele sunt protejate din interior, acțiunea benefică a substanței mefenoxam manifestându-se și în organele mai tinere, dezvoltate după tratament. Mefenoxam este „un clasic” printre substanțele ce combat oomicetele, din care face parte și mana cartofului.

Pentru un efect sporit, fungicidul Fubol Gold conține mancozeb, cu acțiune de contact, ce formează o barieră protectoare la suprafaţa frunzelor și împiedică germinarea sporilor. Mancozebul inhibă anumiți aminoacizi și enzime din celulele patogenului, intervenind în metabolismul lipidelor, respirație și producția de adenozin trifosfat (ATP), compusul ce conferă energie pentru diverse procese vitale.

Beneficii și aplicare:


Fungicidul Fubol Gold se aplică preventiv în perioada de creștere intensă a tufei (la momentul închiderii rândurilor), în doză de 2,5 kg/ha.

Se introduce doza recomandată în rezervorul pe jumătate plin cu apă. Se completează cu restul de apă. În timpul amestecării şi aplicării, se agită bine pentru a menţine suspensia uniformă. Volumul de soluţie variază în funcţie de cultură şi stadiul de vegetaţie.
Pentru o mai bună dispersie a substanței active pe suprafața foliară și pentru o aderență superioară, vă recomandăm să aplicați fungicidul Fubol Gold împreună cu adjuvantul Designer. Doză Designer: 0,1 - 0,2 l/ha.

Vizualizat: 1649 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?