Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cuprul - Un REMEDIU TRADIȚIONAL împotriva ciupercilor dăunătoare

Publicat: 15 mai 2018 - 23:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Utilizarea unor compuși ai cuprului pentru proprietățile lor antifungice este o tradiție în agricultura de pe întreg mapamondul.

Flowbrix-1_b

FLOWBRIX. Cuprul - Un remediu tradițional împotriva ciupercilor dăunătoare

Unul dintre primele tratamente pe bază de cupru a fost zeama bordeleză, o combinație de piatră vânătă (sulfat de cupru) și var nestins (oxid de calciu), folosit pentru controlul manei la vița-de-vie.

De-a lungul timpului, au început să fie utilizați la scară tot mai mare și alți compuși ai cuprului, unul dintre aceștia fiind oxiclorura de cupru. Fungicidul Flowbrix, cu omologare la cartof, viță-de-vie, pomi fructiferi și legume, are drept substanță activă oxiclorura de cupru într-o formă specială, care îi potențează beneficiile.

Recomandăm utilizarea produsului Flowbrix pentru controlul Phytophthora infestans (mana) la cartof și la tomate, Erwinia amylovora (focul bacterian) și Venturia spp. (rapănul) la măr, Plasmopara viticola (mana) la vița-de-vie, Pseudoperonospora cubensis la cucurbitacee, Nectria galligena, Stigmina carpophila, Taphrina deformans la sâmburoase, Pseudoperonospora humuli la hamei, Cercospora beticola, Erysiphe betae la sfecla-de-zahăr.

Flowbrix-2_b

Formularea Flowbrix

Particulele de oxiclorură de cupru din fungicidul Flowbrix se află în suspensie apoasă și au dimensiunea optimă pentru a-i conferi produsului o eficacitate foarte ridicată. Datorită acestor caracteristici, produsul este extrem de miscibil, iar soluția obținută este omogenă.

Flowbrix prezintă un puternic caracter inhibitor împotriva ciupercilor patogene și a unor bacterii. Produsul își găsește utilitatea datorită caracterului dublu, preventiv și curativ. Flowbrix menține o igienă foarte ridicată a culturii, mărește rezistența la îngheț la speciile lemnoase și ajută la cicatrizarea organelor vătămate. Particulele aderă la suprafață și nu periclitează procesul de fotosinteză, contribuind astfel la obținerea unei calități deosebite a recoltei.

Flowbrix este foarte ușor de utilizat, nu necesită neutralizare și poate fi aplicat la temperaturi reduse, crescând rezistența culturilor la înghețurile târzii.

Doze recomandate:
Cartof, tomate, viță-de-vie: 2,5 l/ha
Măr: 3,75 l/ha
Cucurbitacee: 2,6 l/ha
Sâmburoase (prun, cireș, vișin, cais, piersic): 3,3 l/ha
Hamei: 3,3 l/ha
Sfeclă-de-zahăr: 2,6 l/ha.

Flowbrix-3_b

Designer - adjuvantul ce sporește eficacitatea fungicidelor

Pentru un plus de eficacitate a produsului Flowbrix, vă recomandăm aplicarea acestuia împreună cu adjuvantul Designer.

Designer conține două substanțe active, latex și organo silicon, ce previn spălarea și căderea stropilor de pe frunză. Latexul formează un strat protector care împiedică îndepărtarea de către precipitații a substanțelor de tratare aflate pe suprafaţa frunzei.

Adjuvantul Designer reduce tensiunea superficială a particulelor de soluție, în consecință acestea se dispersează pe întreaga suprafață foliară, ceea ce conduce la o absorbție sporită.

Vă recomandăm să utilizați adjuvantul Designer la aplicarea fungicidelor și acaricidelor pentru a le crește randamentul.

Doza recomandată este de 0,1 - 0,2 l/ha la fiecare aplicare a tratamentului cu fungicid/acaricid.

Flowbrix-4_b

Vizualizat: 5586 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?