Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Flosul SC. Triumful experienței

Publicat: 20 mai 2020 - 11:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Făinarea (Uncinula necator) este o boală a viței-de-vie pe cât de frecventă, pe atât de periculoasă, periclitând producția și, foarte important, calitatea vinului, cu posibilitatea ca boala să se perpetueze în plantație mai multe sezoane. 

FlosulSC2_b

De aceea, astăzi vă reamintim de capacitatea foarte bună a sulfului lichid de a combate această ciupercă și vă recomandăm fungicidul FLOSUL SC. Acest produs sub formă de suspensie concentrată, pe bază de sulf 800 g/l, are acțiune de contact; formularea sa îl face foarte ușor de utilizat și eficient în plantațiile dumneavoastră de viță-de-vie.

Sulful și făinarea, adversari istorici


Sulful este un combatant cunoscut al făinării, Uncinula necator, generații de fermieri bazându-se pe capacitatea sa de a menține cultura curată. De aceea, utilizarea sa este recomandată în continuare pentru prevenirea infestării cu făinare, împreună cu alte mijloace tehnologice menite să țină această boală la distanță. Printre acestea, menționăm:

  • alegerea unor soiuri rezistente, acolo unde este posibil;
  • atenția acordată fertilizării (excesul de azot susține proliferarea bolii);
  • efectuarea corectă a operațiunilor de tăiat, legat, prășit etc. pentru a reduce umiditatea pe dedesubtul frunzelor și a permite aerisirea;
  • arderea lăstarilor atacați.

Flosul SC are acțiune de contact, sulful conținut acționând ca un agent toxic. Deși mecanismul fungicid al acestui element mineral nu este cunoscut pe deplin, ipoteza cea mai frecventă este că afectează respirația celulară a ciupercilor dăunătoare.
Aplicarea Flosul SC este recomandată de la începutul perioadei de vegetație până la compactare. Atenție, vă recomandăm să respectați dozele, deoarece excesul de sulf aplicat poate conduce la formarea de compuși ai sulfului în vin (mercaptani și H₂S), care îi scad calitatea.

FlosulSC_b

Beneficiile unui vârf de gamă


Fungicidul Flosul SC se prezintă sub formă de suspensie concentrată și prezintă o mare stabilitate a formulării. De asemenea, este rezistent la spălare, depozitul rezidual este foarte redus, vâscozitatea este scăzută și nu formează spumă.

Doză recomandată


4 l/ha
Pentru mai multe informații privind tehnologia necesară culturii de viță-de-vie, vă recomandăm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Vizualizat: 1310 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?