Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Răsaduri altoite de la AGRIPLANT, din Grecia

Publicat: 07 februarie 2012 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agriplant - cel mai important producător de răsaduri altoite din Grecia - produce între 350.000 şi 500.000 de plante altoite pe săptămână, cu o calitate excelentă şi adaptate cerinţelor cultivatorilor

Click pe poza pentru galerie!

Agriplant garantează calitatea răsadului livrat, oferind plante uniforme şi sănătoase, cu un sistem radicular bogat şi puternic şi cu o rădăcină şi tulpină echilibrată, plante tolerante la şocul transplantării, cu pornire imediată şi coacere mai timpurie. În plus, specialiştii Agriplant acordă consultanţă tehnică pe perioada cultivării, iar transportul plantelor se face cu siguranţă maximă şi la timpul stabilit.

Compania Agriplant, în colaborare cu instituţii europene din domeniu, participă la multiplele programe pentru crearea de noi varietăţi adecvate nevoilor cultivatorilor europeni. Firma dispune de spaţii de producţie excelente, de personal specializat, dar şi de cunoştinţe unice în tehnologia producerii plantelor altoite.

 

De ce plante altoite?

- Eliminarea de la utilizare a substanţei Methyl Bromide face tot mai necesară folosirea plantelor altoite. Întrucât infestările solului cu patogeni nu mai pot fi combătute cu substanţele chimice obişnuite, nu mai putem avea culturi nealtoite fără să întâmpinăm probleme deosebite.

- Bolile de sol (Fusarium) nu se combat uşor, iar ca să cultivăm acelaşi teren în fiecare an fără probleme, trebuie să folosim plante altoite. Spre exemplu, cultivarea plantelor de pepene verde altoite în ultimii 20 de ani pe aceleaşi terenuri a însemnat foarte mult pentru zona Peloponez din Grecia.

- Istoricul terenului. Trebuie să cunoaştem cu precizie nivelul de fertilitate al terenului şi bolile de sol prezente. Soluţia pentru cultivarea unui teren "slab" sunt tot plantele altoite, care asigură mai multă vigoare, putere, producţie şi calitate.

- Nivelul producţiei şi mărimea fructelor sunt evidente la un teren cu plante altoite. Chiar dacă avem doar jumătate din numărul de plante utilizate în mod obişnuit, producţia poate fi dublă, calitatea, mai bună şi mărimea fructelor, mai mare.

- Vigoarea plantelor altoite e dată de sistemul radicular bine dezvoltat, crescând rezistenţa plantei la temperaturi mici, la nematozi şi la Fusarium.

- Rezistenţa şi toleranţa sporite asigură şi o perioadă mai lungă de recoltare.
Problemele precum nematozii, bacteriozele (Pseudomonas Syringae) şi viruşii (CMV, ZYMV, WMV1, WMV2) sunt combătute eficient prin cultivarea plantelor altoite.

 

Avantaje la pepenele verde şi galben

• Plante sănătoase de la plecarea din ferma de răsaduri şi până la plantarea în câmp.
• Uniformitate. Plantale au aceeaşi mărime şi se dezvoltă uniform.
• Planificarea ciclurilor de producţie: la final, cultivatorul va fi în câştig cu încă un ciclu de producţie.
• Recoltare mai timpurie şi preţuri mai mari pe fructe, datorite unui start mai bun.
• Mai puţine substanţe chimice, datorită toleranţei ridicate a plantelor altoite.
• Mai puţin de lucru - cultivatorul nu mai pierde timp cu producerea răsadului.
• Economie la spaţiul de cultivare, folosind doar jumătate din numărul de plante necesare  unei culturi nealtoite.
• Tehnică modernă de producţie.

Compatibilitatea între altoi şi portaltoi. Alegerea portaltoiului şi a altoiului este foarte importantă. Pepenele verde este compatibil cu C. Maximă x C. Moschata spp., iar pepenele galben este compatibil cu pepenele galben. Pepenele galben, în proporţie de 90 la sută, este altoit cu C. Maximă x C. Moschata spp..

Dar aici pot să apară foarte multe probleme fiziologice, precum "moartea subită a pepenului galben". După mulţi ani de cercetare, am reuşit să găsim un portaltoi de pepene galben cu rezultate excelente în Franţa, Italia şi Grecia.

 

Text: AGRIS Seeds Plants


PRODUSE NOI, INTRODUSE LA COMERCIALIZARE

Pepenele verde Celine F1 este un hibrid nou de pepene verde, tipul Crimson Sweet, foarte timpuriu. Hibridul leagă în condiţii dificile, fiind crocant, cu un înalt conţinut de zaharuri şi cu o productivitate înaltă ce ajunge la 8-10 tone la stremă sau 80-100 tone la hectar când este altoit pe Lagenaria sau Maxima x Moschata.

Roşia Lorely F1 este un hibrid nou de roşie nedeterminată (LSL), ce se caracterizează prin: pachet larg de rezistenţe (TYLCV), mare uniformitate a fructului, culoare de un roşu strălucitor, gust extraordinar ce o distinge de celelalte, o greutate de 180-200 gr, productivitate înaltă şi o legare foarte bună în condiţii dificile.

Roşia Napolin F1 (clx 37456) este tot un hibrid nou de roşie nedeterminată (LSL), cu un mare pachet de rezistenţe, uniformitate crescută a fructului, culoare de un roşu strălucitor, o greutate de 160-180 gr, productivitate înaltă şi o legare foarte bună în condiţii dificile.

Varza Mission F1 este un nou hibrid de varză pentru însămânţarea de vară, cu recoltare de toamnă (90 de zile). Varza are greutatea de 2,5-3,5 kg, fiind foarte bătută, sferică şi uşor aplatizată. Se păstrează foarte bine pe câmp fără să se rupă şi prezintă rezistenţă la bacteria Xanthomonas campestris.

Ardeiul Odiseo F1 este un nou hibrid de tip Capia. Foarte timpuriu, se înroşeşte primul în raport cu toate celelalte din competiţie. Lungimea este de 18-22 cm, este foarte productiv; se recomandă pentru seră-tunel, dar şi pentru cultură de câmp. Roşul strălucitor, înalta productivitate, coacerea timpurie şi faptul că nu se strică sunt avantajele care l-au situat pe primul plan în preferinţele producătorilor din întreaga Peninsulă Balcanică.

Vizualizat: 1505 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?