Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Față în față: mana cartofului și fungicidele

Publicat: 07 aprilie 2022 - 01:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Când spunem mană, ne gândim la foarte multe lucruri. De exemplu: că o putem preveni, dar și că o putem trata. În ambele cazuri, indiferent de presiunea infecției, ne bazăm pe unul și același fungicid: KUPFER FUSILAN.

În ediția nr. 4/2022 a revistei FERMA, am prezentat detalii despre două fungicide complementare, cu caracter preventiv: PRESIDIUM și BANJO, care, utilizate împreună împotriva manei la cartof, au atins cel mai înalt nivel de eficiență conform scalei internaționale Euroblight (scor 4,2 din 5, în topul clasamentului).

 Foto 1-Mana cartofului - presiune mare de infecÈ›ie_b

Foto: Mana cartofului - presiune mare de infecție

 

KUPFER FUSILAN, specializat pe infecțiile agresive


Sunt însă și cazuri (multe) în care mana (Phytophthora infestans) s-a instalat deja în cultura de cartof la nivelul organelor aeriene ale tufei. KUPFER FUSILAN, fungicid cu acțiune dublă - sistemică și de contact, este un produs specializat în cazurile culturilor amenințate de o presiune mare a infecției, eficient în toate stadiile de infecție cu mană. Datorită unui caracter puternic inhibitor al patogenului, menține o igienă foarte ridicată asupra culturii și, ca urmare, asigură protecția plantelor față de riscul de reinfectare.

 

Produs versatil, cu 2 substanțe active


Performanța KUPFER FUSILANse datorează celor două substanțe active din compoziția produsului:

  • Cimoxanil (43 g/kg) - substanță cu sistemie locală, care se absoarbe foliar în maximum 3 ore după aplicarea tratamentului și a cărei repartizare uniformă oprește evoluția infecției. Caracterul puternic antisporulant al cimoxanilului blochează infecțiile ulterioare, chiar și în condiții de presiune ridicată a bolii.
  • Oxiclorura de cupru (în concentrație foarte mare, de 781 g/kg), substanță recunoscută pentru acțiunea fungicidă, dar și bactericidă de mai bine de 100 de ani, oferă plantelor rezistență la patogen, inhibând dezvoltarea acestuia și ajută la cicatrizarea organelor vătămate în urma accidentelor climatice.

 Foto 2-Atac de mană în cultură (Phytophthora infestans)_b

Foto: Atac de mană în cultură


Flexibilitatea aplicării, avantajul fermierului


KUPFER FUSILAN se poate aplica în mod repetat, de la răsărire, pe toată perioada de vegetație a culturii de cartof, în doză de 2,5 kg, chiar și în stadiul de maturare a tufei. Dacă tufa este foarte dezvoltată, se recomandă atenție sporită asupra distribuirii cât mai uniforme pe plantă. La soiurile timpurii, deosebit de vulnerabile, prima stropire se va efectua înainte de închiderea rândurilor de cultură.

 

ADJUVANTUL IDEAL


Având în vedere specificul climatic al zonelor de cultură a cartofului la noi în țară, cu precipitații și alternanțe mari de temperatură zi-noapte, utilizarea unui adjuvant (DESIGNER) în soluția de tratat asigură rezistența la spălare a substanțelor active. KUPFER FUSILAN poate fi utilizat concomitent sau în alternanță cu alte produse de protecție a plantelor.

 Mana cartofului(Phytophthora infestans)-_b

Foto: Mana cartofului (Phytophthora infestans)

Surse foto: Adobe Stock Photos, Dreamstime

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Vizualizat: 1487 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?