Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Făinarea - o boală păgubitoare în livezi

Publicat: 21 februarie 2022 - 14:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Odată cu venirea primăverii, specialiștii recomandă tratamentele pentru prevenirea atacului patogenilor. Fungicidul FLOSUL® SC este alegerea optimă a sezonului, datorită eficienței în combaterea făinării la măr, piersic și nectarin.

Fungicidul Flosul® SC este o suspensie concentrată, pe bază de sulf 800 g/l, ce se remarcă printr-o formulare de excepție: o stabilitate foarte bună și o repartizare uniformă, substanța activă având astfel o eficacitate ridicată. 

Făinarea - o boală păgubitoare în livezi Foto 1_bFoto: Atac de făinare la măr (Sursa: Adobe Stock)


FORMULARE AVANTAJOASĂ, APLICARE EFICIENTĂ

Aceste calități se datorează, în primul rând, dimensiunii optime a particulelor de sulf din Flosul® SC, de 0,8 microni. Pentru comparație, precizăm că alte produse cu formulări lichide conțin particule cu o mărime medie de 3,6 microni. 

Avantajele ce decurg din dimensiunile reduse ale particulelor de sulf: 

• Substanța activă se fixează mai bine pe organele plantelor, fapt ce face ca acțiunea produsului să fie mai eficientă.

• Riscul de formare a depozitelor în partea de jos a echipamentului de aplicare este foarte redus.

• Produsul prezintă o stabilitate foarte bună în timpul depozitării.

• Risc redus de fitotoxicitate în cazul aplicării la temperaturi ridicate.

• Prezintă vâscozitate scăzută și nu formează spumă.

Făinarea - o boală păgubitoare în livezi foto 2 schema_b
Sulful are capacitatea de a inhiba ciupercile dăunătoare care produc făinarea, reprezentând un partener de încredere pentru protecția pomilor (specii sâmburoase și semințoase), dar și a altor culturi horticole și agricole. 

 

FLOSUL® SC, ALIATUL POMILOR


Printre bolile combătute la pomi, se numără făinarea mărului (Podosphaera leucotricha) și făinarea piersicului (Sphaerotheca pannosa). 

Începutul atacului atât la măr, cât și la piersic și nectarin, se manifestă primăvara devreme, dar poate continua pe întreaga perioadă de vegetație. Primele simptome sunt vizibile pe frunzele lăstarilor tineri, ce prezintă pete albe, specifice, cu aspect prăfos. În timp, acestea se extind, iar zonele atacate se încrețesc și se usucă. De asemenea, boala poate afecta și fructele tinere, care se acoperă cu o pâslă albă de miceliu. 

Făinarea - o boală păgubitoare în livezi foto 3_1_b
Foto: Atac de făinare la măr (Sursa: Adobe Stock)


Făinarea afectează producția indirect, prin slăbirea calității frunzelor și reducerea asimilării de substanțe utile, dar și direct, prin afectarea florilor și a legării, precum și prin atacul asupra fructelor, care se opresc din creștere și cad. 

Făinarea - o boală păgubitoare în livezi foto 3_b


MOD DE APLICARE


Pentru a preveni din timp reducerea sau afectarea producției, vă recomandăm să folosiți Flosul® SC de la primele semne de boală. Acesta se aplică între dezmugurit și începutul înfloritului atât la măr (doza 7,5 l/ha), cât și la piersic și nectarin (5 l/ha).

Pentru combaterea și a altor patogeni, cum sunt focul bacterian sau rapănul mărului, tratamentul timpuriu poate fi completat cu Flowbrix® / Copperfield®,chiar în această perioadă.

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Vizualizat: 2105 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?