Odată cu venirea primăverii, specialiștii recomandă tratamentele pentru prevenirea atacului patogenilor. Fungicidul FLOSUL® SC este alegerea optimă a sezonului, datorită eficienței în combaterea făinării la măr, piersic și nectarin.
Fungicidul Flosul® SC este o suspensie concentrată, pe bază de sulf 800 g/l, ce se remarcă printr-o formulare de excepție: o stabilitate foarte bună și o repartizare uniformă, substanța activă având astfel o eficacitate ridicată.
Foto: Atac de făinare la măr (Sursa: Adobe Stock)
FORMULARE AVANTAJOASĂ, APLICARE EFICIENTĂ
Aceste calități se datorează, în primul rând, dimensiunii optime a particulelor de sulf din Flosul® SC, de 0,8 microni. Pentru comparație, precizăm că alte produse cu formulări lichide conțin particule cu o mărime medie de 3,6 microni.
Avantajele ce decurg din dimensiunile reduse ale particulelor de sulf:
• Substanța activă se fixează mai bine pe organele plantelor, fapt ce face ca acțiunea produsului să fie mai eficientă.
• Riscul de formare a depozitelor în partea de jos a echipamentului de aplicare este foarte redus.
• Produsul prezintă o stabilitate foarte bună în timpul depozitării.
• Risc redus de fitotoxicitate în cazul aplicării la temperaturi ridicate.
• Prezintă vâscozitate scăzută și nu formează spumă.
Sulful are capacitatea de a inhiba ciupercile dăunătoare care produc făinarea, reprezentând un partener de încredere pentru protecția pomilor (specii sâmburoase și semințoase), dar și a altor culturi horticole și agricole.
Printre bolile combătute la pomi, se numără făinarea mărului (Podosphaera leucotricha) și făinarea piersicului (Sphaerotheca pannosa).
Începutul atacului atât la măr, cât și la piersic și nectarin, se manifestă primăvara devreme, dar poate continua pe întreaga perioadă de vegetație. Primele simptome sunt vizibile pe frunzele lăstarilor tineri, ce prezintă pete albe, specifice, cu aspect prăfos. În timp, acestea se extind, iar zonele atacate se încrețesc și se usucă. De asemenea, boala poate afecta și fructele tinere, care se acoperă cu o pâslă albă de miceliu.
Foto: Atac de făinare la măr (Sursa: Adobe Stock)
Făinarea afectează producția indirect, prin slăbirea calității frunzelor și reducerea asimilării de substanțe utile, dar și direct, prin afectarea florilor și a legării, precum și prin atacul asupra fructelor, care se opresc din creștere și cad.
Pentru a preveni din timp reducerea sau afectarea producției, vă recomandăm să folosiți Flosul® SC de la primele semne de boală. Acesta se aplică între dezmugurit și începutul înfloritului atât la măr (doza 7,5 l/ha), cât și la piersic și nectarin (5 l/ha).
Pentru combaterea și a altor patogeni, cum sunt focul bacterian sau rapănul mărului, tratamentul timpuriu poate fi completat cu Flowbrix® / Copperfield®,chiar în această perioadă.
Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania
un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA
Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro