Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Făinarea are interdicție în vie

Publicat: 25 mai 2020 - 11:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Făinarea este o boală care face mari probleme fermierilor. Pericolele pe care le presupune Uncinula necator, patogenul declanșator, se referă atât la capacitatea crescută de contaminare, la pagubele majore, cât și la frecvența aparației fenomenului de rezistență. 

Kwizda_Karathane_b

Din acest motiv, fungicidele utilizate trebuie să fie nu doar de foarte bună calitate, ci și să conțină substanțe variate, care să nu permită apariția rezistenței. Astăzi, vă prezentăm un produs optim pentru integrarea în programul dumneavoastră de tratamente la vie: fungicidul Karathane Plus, pe bază de meptildinocap.

Fermitate în acțiune

Karathane Plus prezintă acțiune de contact și combate făinarea la vie și la castraveți, în spații protejate.
Substanța activă, meptildinocap 350 g/l, combate făinarea afectând procesul de respirație a acestui patogen, prin intervenția în procese vitale.

Karathane Plus prezintă acțiune de combatere foarte bună chiar la temperaturi scăzute (începând de la 4°C), când sulful este ineficient. De aceea, acest produs este potrivit în cazul tratamentelor timpurii, precum și la temperaturi ridicate (până la 35°C), când sulful devine toxic.

Meptildinocap acționează rapid asupra miceliului ciupercii. Studiile prezintă o persistență de 10-12 zile, acest produs putând fi utilizat în tratamente preventive, curative și eradicante.

Datorită modului unic de acțiune, există un risc foarte scăzut de apariție a fenomenului
de rezistență.

Beneficiile formulării de tip EC

Emulsiile concentrate presupun o aplicare avantajoasă; astfel, când sunt amestecate cu apă în tanc formează o emulsie ale cărei picături variază între 0,1 și 1,0 μm. Utilizarea acestui tip de formulare prezintă avantajele stabilității chimice a amestecului și aplicării uniforme, necesare pentru controlul bolilor.

Aplicare

Karathane Plus se aplică începând cu stadiul 3 frunze până la intrarea în pârgă (BBCH 13-81).
În scop preventiv, tratamentele se realizează începând cu faza de dezmugurire (2-3 frunze), la interval de 10 zile.
În scop curativ/eradicativ, tratamentele se realizează la interval de 7 zile.
Timp de pauză: între ultimul tratament și până la recoltare, trebuie să existe un interval 21 de zile.
Studiile au arătat un efect acaricid al substanței meptildinocap și selectivitate față de insectele benefice.

Doză:


0,5 l/ha
Pentru mai multe informații despre strategiile contra rezistenței la făinare și tratamentele necesare viței-de-vie, vă recomandăm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

 

 

Vizualizat: 3221 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?