Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Făinarea are interdicție în vie

Publicat: 25 mai 2020 - 11:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Făinarea este o boală care face mari probleme fermierilor. Pericolele pe care le presupune Uncinula necator, patogenul declanșator, se referă atât la capacitatea crescută de contaminare, la pagubele majore, cât și la frecvența aparației fenomenului de rezistență. 

Kwizda_Karathane_b

Din acest motiv, fungicidele utilizate trebuie să fie nu doar de foarte bună calitate, ci și să conțină substanțe variate, care să nu permită apariția rezistenței. Astăzi, vă prezentăm un produs optim pentru integrarea în programul dumneavoastră de tratamente la vie: fungicidul Karathane Plus, pe bază de meptildinocap.

Fermitate în acțiune

Karathane Plus prezintă acțiune de contact și combate făinarea la vie și la castraveți, în spații protejate.
Substanța activă, meptildinocap 350 g/l, combate făinarea afectând procesul de respirație a acestui patogen, prin intervenția în procese vitale.

Karathane Plus prezintă acțiune de combatere foarte bună chiar la temperaturi scăzute (începând de la 4°C), când sulful este ineficient. De aceea, acest produs este potrivit în cazul tratamentelor timpurii, precum și la temperaturi ridicate (până la 35°C), când sulful devine toxic.

Meptildinocap acționează rapid asupra miceliului ciupercii. Studiile prezintă o persistență de 10-12 zile, acest produs putând fi utilizat în tratamente preventive, curative și eradicante.

Datorită modului unic de acțiune, există un risc foarte scăzut de apariție a fenomenului
de rezistență.

Beneficiile formulării de tip EC

Emulsiile concentrate presupun o aplicare avantajoasă; astfel, când sunt amestecate cu apă în tanc formează o emulsie ale cărei picături variază între 0,1 și 1,0 μm. Utilizarea acestui tip de formulare prezintă avantajele stabilității chimice a amestecului și aplicării uniforme, necesare pentru controlul bolilor.

Aplicare

Karathane Plus se aplică începând cu stadiul 3 frunze până la intrarea în pârgă (BBCH 13-81).
În scop preventiv, tratamentele se realizează începând cu faza de dezmugurire (2-3 frunze), la interval de 10 zile.
În scop curativ/eradicativ, tratamentele se realizează la interval de 7 zile.
Timp de pauză: între ultimul tratament și până la recoltare, trebuie să existe un interval 21 de zile.
Studiile au arătat un efect acaricid al substanței meptildinocap și selectivitate față de insectele benefice.

Doză:


0,5 l/ha
Pentru mai multe informații despre strategiile contra rezistenței la făinare și tratamentele necesare viței-de-vie, vă recomandăm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

 

 

Vizualizat: 3132 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine

Anul acesta s-au împlinit 5 ani de când AgroConcept a intrat pe piaţa românească a furnizorilor de maşini şi echipamente agricole. Cu această ocazie, Vasile Târziu unul dintre fermierii care au manifestat de-a lungul timpului atașament față de brandul New Holland, a acceptat să ne vorbească despre provocările viitorului în agricultură.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?