Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Elianny - lider în devenire pe piața căpșunilor

Publicat: 29 martie 2016 - 08:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ani de-a rândul cel mai cultivat soi de căpșuni a fost Elsanta care, datorită însușirilor pe care le-a avut a reușit să ocupe cu mult peste 50 la sută dintre plantațiile comerciale din Europa.

Click pe poza pentru galerie!

Ca orice lucru bun, soiul Elsanta a fost supus în mod constant perfecționării. Cercetătorii de la Visses BV Olanda au avut ambiția și au reușit să dezvolte o nouă varietate care să fie superioară celui mai cunoscut și cultivat  soi. Astfel a luat naștere Elianny.
Ca de obicei, în expunerile mele mă bazez și pe observațiile din plantația proprie din România. Elianny începe să producă în luna mai. Datorită faptului că Vissers oferă o paletă largă de stoloni refrigerați, incluzând A+ extra sau stoloni fortificați cu potențial mare de producție în funcție de perioada de plantare, se pot obține recolte din aprilie și până în noiembrie.
Elianny dezvoltă o tufă bogată, ceea ce face necesară păstrarea distanței de plantare de 30 cm între plante. Au rezistență bună la boli, până în prezent nefiind semnalate sensibilități anume. Este sensibilă la făinare, fiind necesare tratamente specifice.
Fructele sunt deosebit de aromate, dulci, ferme, cu formă conică, culoare roșu aprins, zemoase, fiind destinate atât consumului în stare proaspătă cât și conservării. Sunt preferate de comercianți datorită perioadei lungi de păstrare. De remarcat este faptul că produce constant fructe mari și uniforme, chiar și ultimele fructe fiind vandabile. Sunt ușor de cules, au caliciul puțin ridicat, iar în plin sezon au un miros deosebit ce se împrăștie în toată piața, atrăgând cumpărătorii.

Pentru a cumpăra acest soi apelați cu încredere la firma Vissers BV Olanda - proprietarul și principalul producător al mărcii Elianny, prin reprezentantul său în România, Vasile Fonoage.

Vasile FONOAGE
Reprezentant Vissers BV Olanda
Tel. 0722373105
E-mail: fonoage-emil@hotmail.com






Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 1226 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!