Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Degustarea de pepeni Syngenta s-a făcut sub umbrele

Publicat: 29 iulie 2017 - 08:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 28 iulie, la Gheorghe Doja în Ialomiţa, ar fi trebuit să vedem câmpul demonstrativ cu pepenii din portofoliul Syngenta. Câmp realizat în ferma iniţiatorului cooperativei Legume Ialomiţa, fermierul Vasile Rotaru (şi consilier local).

Din păcate, sau din fericire (depinde din ce punct de vedere privim faptele), cu cel puţin 2 ore înainte de începerea evenimentului s-a adeverit codul portocaliu propovăduit de Busu. Baierele cerului s-au rupt iar câmpurile s-au inundat pur şi simplu. Aşa că a mai rămas viabil capitolul degustare, capitol la care ceva mai mult de 100 fermieri din zonă au putut afla noutăţile din portofoliul Syngenta.

pepene-syngenta_b

Atât în ce priveşte genetica (extra-timpuriul Mirza F1, cu fructe de până în 6 kg, numai bun pentru clienţii dornici de trufandale dar şi timpuriul Shogun F1) sau fungicidul cu spectru larg de combatere Cidely Top, autorizat recent pentru combaterea Putregaiului tulpinii (Didimella applanata). Informaţiile ne-au fost oferite de Andreea Iacobescu Caimac şi Ramona Grama, cele care împart acum responsabilitatea culturilor speciale, prima ocupându-se de portofoliul de substanţe pentru sănătatea culturilor speciale iar cea de-a doua, de genetică (seminţe).

r-grama-&-a-iacobescu_b

Andrei Măruţescu, Head of Corporate Affairs South East Europe al Syngenta, a reafirmat că Syngenta îşi va păstra organizarea, portofoliul şi sediul în urma fuziunii prin achiziţie cu gigantul Chem China. Dar despre ce şi cum s-a întâmplat sub umbrele la Gheorghe Doja, pe larg, în revista Ferma.

a-marutescu_b

Vizualizat: 1573 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?