Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Curățenia de iarnă în livezi

Publicat: 02 decembrie 2021 - 15:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După recoltare, munca în livadă nu se încheie. Pomicultorii știu că perioada aceasta este foarte importantă pentru pregătirea următorului sezon și că livezile au nevoie de lucrări de întreținere și de igienizare.

Rezultatul tratamentelor fitosanitare din timpul repausului vegetativ depinde de calitatea acestora, de aceea livada dumneavoastră are nevoie de un produs eficient.

 

Un nou insecticid-acaricid


Vernoil® (a doua denumire comercială a produsului Ovipron Top®) este un insecticid-acaricid pe bază de ulei de parafină (800 g/litru), cu acțiune de contact, ce are ca efect asfixierea dăunătorilor în toate stadiile lor de dezvoltare (adult, larve și ouă). Produsul este ușor de manevrat, fluid chiar și la temperaturi scăzute, formând o peliculă pe suprafața scoarței.

 Atacul afidelor asupra pomilor fructiferi (1)_b

Foto: Atacul afidelor asupra pomilor fructiferi (Sursa: ©Adobe Sto)


Ce dăunători combate!


Vernoil® este recomandat pentru livezile de măr, păr, prun, cireș, cais, piersic, nectarin, dar și în plantațiile de viță-de-vie. Tratamentul cu acest produs este cu atât mai necesar, cu cât în sezonul anterior ați observat prezența dăunătorilor, datorită faptului că manifestă o eficiență ridicată în combaterea dăunătorilor cheie, precum: păduchii țestoși (Quadraspidiotus perniciosus, Parthenolecanium corni), păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), acarienii (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus spp.) și afidele (Aphis spp.).

 Atacul păduchelui din San José asupra tulpinii _b

Foto: Atacul păduchelui din San José asupra tulpinii (Sursa: ©Shutterstock)


De ce este necesară utilizarea produsului VERNOIL®


În urma deciziei luate la nivel european, combinațiile gata-formulate de ulei și insecticide au fost retrase de pe piață. De asemenea, soluțiile care se aplică în vegetație sunt din ce în ce mai puține, o gamă largă de produse insecticide consacrate fiind interzise în ultima perioadă, în timp ce omologarea de noi soluții insecticide a devenit o misiune aproape imposibilă. Acest lucru va conduce la extinderea dăunătorilor agresivi, menționați anterior, în pomicultură și viticultură, și, de asemenea, la creșterea riscului de apariție a fenomenului de rezistență.

Pentru evitarea acestor situații și reducerea semnificativă a numărului de tratamente cu insecticide pe toată perioada de vegetație, utilizarea produsului Vernoil® reprezintă o soluție indispensabilă pentru reducerea rezervei unei game largi de dăunători problemă în pomicultură și viticultură, și, implicit, a pagubelor cauzate de aceștia.

 

Moment de aplicare


Aplicarea produsului Vernoil® se poate face începând încă din toamnă, după căderea frunzelor, în ferestrele iernii, când condițiile climatice permit acest lucru, sau primăvara, la pornirea în vegetație, până la faza de dezmugurit. Tratamentele se efectuează când temperatura aerului este pozitivă și nu urmează îngheț, ploi sau ninsori în zilele următoare.

Pentru eficiență maximă, vă recomandăm să efectuați tratamentul cu Vernoil® printr-o îmbăiere completă a pomilor, după tăierile de întreținere și fructificare. Pentru creșterea eficacității soluției de tratare asupra dăunătorilor, este indicat amestecul cu insecticidul Harpun®, pe bază de piriproxifen. Pentru a diminua rezerva unei game largi de boli, puteți opta pentru un produs pe bază de cupru, cum este Flowbrix®.

 

Atacul afidelor asupra pomilor fructiferi (2)_b

Foto: Atacul afidelor asupra pomilor fructiferi (Sursa: ©Adobe Sto)

 

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA


un articol de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Vizualizat: 1548 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?