Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cum stimulăm înflorirea mușcatelor – 7 condiții esențiale

Publicat: 20 iunie 2021 - 16:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cum puteți stimula înflorirea mușcatelor? Vă prezentăm pe scurt 7 lucruri de care trebuie să țineți cont dacă doriți ca mușcatele dumneavoastră să fie dese și bogate în flori.

Cum stimulam inflorirea muscatelor!_b

  1. Locul unde amplasați mușcatele
  2. Lumina
  3. Umiditatea. Cum udăm mușcata!
  4. Administrați fertilizant mușcatei
  5. Ciupirea și tunderea mușcatei
  6. Îndepărtarea florilor și frunzelor uscate ale mușcatei!
  7. Perioada de repaus


1. Locul unde amplasați mușcatele


Contează foarte mult locul unde amplasați mușcatele. Mușcatele preferă locurile însorite dar sunt puține soiuri care preferă soarele din plin. Pământul folosit trebuie să fie alcătuit dintr-un amestec de pământ de grădină, turbă și nisip în proporții aproximativ egale. Ghiveciul trebuie să aibă o scurgere bună pentru a asigura drenajul. În cazul în care rădăcinile încep să iasă din ghiveci este un semn că mușcata nu are suficient spațiu și trebuie să îi schimbați automat ghiveciul cu unul de dimensiuni mai mari.

 

2. Lumina

 

Mușcatele trebuie să aibă lumină din plin, altfel se dezvoltă foarte mult frunzele și devin sensibile la boli și dăunători.

 

3. Umiditatea. Cum udăm mușcata!

 

Mușcata este sensibilă la excesul de apă. Udarea se face diferit în funcție de temperatură și în funcție de locul unde este poziționată. În cazul în care mușcata este ținută la soare, atunci udarea se face zilnic de preferat dimineața sau seara. Dacă aceasta se află la umbră atunci udarea se face o dată la două trei zile în funcție de temperatura de afară. Puteți uda mușcata fie turnând apă deaspura ei, fie puneți apă într-un vas sub ghiveci. În felul acesta, mușcata va trage apă prin rădăcini atât cât are nevoie. Este indicat să faceți un duș mușcatei dimineața pentru o înflorire cât mai intensă.

 

4. Administrați fertilizant mușcatei

 

Puteți folosi atât fertilizant pentru plante cu flori dar indicat ar fi unul special pentru mușcate. Fertilizarea se face o dată pe săptămână cel mult o dată la două săptămâni în funcție de tipul de fertilizant și în funcție de cum este recomandat de către producător.

fertilizanti pentru muscate_b

 

5. Ciupirea și tunderea mușcatei

 

Pentru ca mușcata să aibă o tufă cât mai deasă este de preferat să se realizeze ciupirea sau tunderea mușcatei prin îndepărtarea a o treime din lăstari fie direct cu mâna, fie cu o foarfecă.

Ciupirea lastarilor muscatei_b

În cazul în care muscata este mai bătrână atunci se taie până la jumătate din lăstari. Acest lucru duce la întârzierea înfloririi, însă tufa va fi cu mult mai deasă și înflorirea va fi pe măsură.

 

6. Îndepărtarea florilor și frunzelor uscate ale mușcatei!

 

Un alt lucru extrem de important este îndepărtarea florilor uscate la fel și a frunzelor care s-au ofilit sau care sunt uscate de la bază. În felul acesta se stimulează foarte mult înflorirea. În cazul în care frunzele uscate nu se îndepărtează există riscul apariției ciupercilor.

 

7. Perioada de repaus

 

Pentru că și mușcatele au nevoie de o perioadă de repaus în timpul verii, trebuie să lăsați muscata timp de patru până la șase săptămâni fără să-i dați fertilizatori și să răriți udările moment în care ea își revine, după care reluați udarea și fertilizarea.

Puteți urmări mai jos varianta video a articolului! @La grădina Ritei @Casiana Mihuț

 

Acest articol face parte din proiectul "La grădina Ritei" inițiat acum un an de zile de către Ferma Media Grup și care constă într-o serie de filmulețe despre o grădină demonstrativă, de la organizarea spațiului și până la recoltare. Proiectul se adresează celor care au o mică suprafață de teren lângă casă și doresc să cultive legume, plante aromatice și flori, simplu și frumos.

Vă dorim spor!

Vizualizat: 5852 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?