Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Costache RADU, în circuitul LEGUMICULTURII de PRECIZIE!

Publicat: 13 octombrie 2017 - 09:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FASOLEA şi TOMATA i-au adus făcul ANUL BUN! Pe legumicultorul Costache Radu din comuna Matca, judeţul Galaţi, l-am întâlnit cu prilejul simpozionului organizat de companiile Seminis - Universal Grup şi Naturevo la sfârşitul lunii august.

Costache Radu, gazda evenimentului, a luat legătura pe internet cu firmele partenere, intrând în circuitul legumiculturii de precizie, al cultivatorilor performanţi, după cum ne-a declarat legumicultorul. În comuna Matca, producătorul agricol are o baterie de solarii în suprafaţă de 8.300 mp; unul de 4.300, altul de 4.000 mp şi un hectar de teren în câmp. El cultivă, în general, speciile de bază, aşa cum o fac toţi mătcaşii: tomate, ardei, castraveţi, vinete… înaintea roşiilor. Pe 4300 mp a pus fasolea urcătoare „Aurie de Bacău”. O varietate foarte timpurie cu păstaie lată de culoare galbenă, fără aţe, cu lungimea de 22-24 cm, lăţimea de 2,5 cm şi cu perioada de vegetaţie de 60 zile. Costache Radu a ieşit pe piaţă cu fasolea în jurul datei de 1 aprilie. Şi nu s-a... păcălit cu ea! A vândut-o cu 20 de lei kilogramul. Preţ bun. O cultivă de mai bine de şapte ani, îi ştie deja micile secrete.

costache-radu_b

După ce a terminat cu fasolea, Costache Radu a cultivat roşii. (...) Soiuri productive, cu aproximativ 2,7 kg de fructe per plantă. Roşiile au ajuns la maturitatea de recoltare pe finalul lunii august şi tocmai ieşise cu ele la vânzare în piaţa de gros. Preţul? Doi lei kilogramul. Rezonabil.
Va termina de recoltat pe la jumătatea lunii noiembrie; aşa o face toamnă de toamnă.

Citeşte povestea legumicultorului mătcaş în revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 1071 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?