Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Concursul naţional BASF „Poveşti cu vinuri româneşti” - ediţia 2019

Publicat: 08 aprilie 2019 - 16:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a IV-a ediţie a concursului organizat de compania BASF ”Poveşti cu vinuri româneşti” se apropie de final. Au fost parcurse cele patru etape regionale pentru fiecare dintre zonele viticole importante din România, respectiv: Moldova, Muntenia-Dobrogea, Oltenia şi Transilvania, iar luna viitoare, pe 22 mai la Sinaia, va avea loc marea finală naţională.

Fiecare etapă a desemnat câte nouă vinuri, iar toate cele 36 de vinuri finaliste se vor lupta la Sinaia pentru premii în valoare totală de 18.000 de euro.

Robert-baicoianu--dreapta_b

Explicaţie foto
Robert Băicoianu (dreapta), alături de Nini Andone, un cunoscut viticultor eco din Măcin, la Târgul ExpoAgroUtil – 2019 de la Constanţa

Susţinerea producătorilor de vinuri

„Prin această iniţiativă, dorim să susţinem dezvoltarea producătorilor de vinuri mici şi mijlocii, facilitând posibilitatea de a vedea nivelul calitativ al vinurilor produse, în urma evaluărilor profesioniste, efectuate de un juriu specializat, format din membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România. De asemenea, la evenimentul de la Sinaia, unul din categoria VIP, unde sunt aşteptate să participe între 150 – 180 de persoane, vom invita şi fermieri din alte domenii decât viticultura şi oenologia. Cu această ocazie, vom prezenta câteva dintre realizările departamentului de culturi speciale ale companiei noastre”, ne-a declarat Robert Băicoianu, director de vânzări culturi horticole BASF.
Potrivit acestuia, la startul ediţiei din acest an a concursului au participat în jur de 400 de vinuri, mai mult decât anul trecut, iar din anul 2016 când au debutat „Poveştile cu vinuri româneşti” au fost trimise la jurizare peste 1.000 de vinuri albe, roze şi roşii.

Patru pachete tehologice la dispoziţia viticultorilor

„În fiecare an aducem ceva nou, fie produse, fie pachete tehnologice. De exemplu, acum am prezentat 4 pachete tehnologice ce conţin produse care combat principalele boli ale viţei de vie: mana, făinarea şi putregaiul cenuşiu, cu discounturi diferite între 4 şi 6 la sută, funcţie de complexitatea acestor pachete şi de valoarea lor luate per produs. Ele conţin combinaţii de produse mai cunoscute şi produse noi omologate anul trecut în special cum sunt fungicidele Delan Pro şi Sercadis, oferite viticultorilor pentru a controla mana şi, respectiv, făinarea la viţa de vie”, a susţinut Băicoianu.

Vinul, actorii, regizorii şi magia teatrului

Ediţia a IV-a a concursului ”Poveşti cu vinuri româneşti” stă sub semnul scenei. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit puţin din magia teatrului, în speranţa că descoperirii care sunt adevăraţii actori şi regizori de succes care pun în scenă recolte de calitate pentru vinuri rafinate.
Concursul se adresează atât viticultorilor profesionişti, cât şi celor care au descoperit pasiunea de a obţine recolte de struguri de vin de calitate, ingredientul principal pentru vinuri alese şi apreciate.
Conform Regulamentului, pot participa toţi cultivatorii de viţă de vie atestaţi, care deţin sau cultivă cu viţă de vie o suprafaţă maximum 100 de hectare; vinurile înscrise pot fi roşii, albe sau rosé şi nu trebuie să fi mai vechi de 3 ani (probele pot fi din anii 2016, 2017 sau 2018).

Vizualizat: 449 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?