Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Chemark Rom. TEHNOLOGIA de NUTRIŢIE, definitorie pentru CALITATEA VINURILOR

Publicat: 14 august 2017 - 10:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tehnologia de nutriţie a culturii de viţă-de-vie este un proces fundamental ce defineşte, în final, calitatea producţiei de vin. În acest sens, viticultorii, cât mai ales dacă sunt şi procesatori, pregătesc cu multă atenţie tratamentele utilizate în acest proces tehnologic.

Compania Chemark Rom oferă o paletă largă de produse, ambalate în concordanţă cu nevoile utilizatorilor, precum şi o gamă complexă de servicii adiacente domeniului. În plus, societatea se implică activ în conceperea şi implementarea unor tratamente eficiente destinate nutriţiei culturii viţei-de-vie.

În platforma tehnologică Gârboiu, în mijlocul plantaţiei viticole din podgoria Coteşti, aflată în inima Ţării Vrâncioaiei, Chemark Rom a organizat cel dintâi eveniment de câmp marca AGRO FEST la cultura specială de viţă de vie. Cu acest prilej, directorul tehnic al Chemark Rom, Imre Balazs, a punctat câteva elemente din programul de fertilizare pregătit de companie pentru podgorenii vrânceni.

irme-balasz_b

„Humistar este un produs pe care-l recomandăm atunci când există probleme cu absorbţia substanţelor nutritive din sol. Acesta este un produs lichid bazat pe acizi humici (deţine o concentraţie de aproximativ 17%) şi se aplică ca tratament imediat după ieşirea din sezonul rece pentru a facilita o dezvoltare mai uniformă a rădăcinilor. În etapa imediat următoare recomandăm utilizarea produsului Nutriphuse, acesta este o uree lichidă pe care o putem folosi pe post de cărăuş (are o concentraţie de 22% azot ureic) şi este foarte important în procesele generative din prima fază de vegetaţie a viţei-de-vie. În urmåtorul pas, recomandăm utilizarea Phylgreen, un produs bio, un extract pur de alge marine obţinut prin presarea la rece, adică nu se intervine asupra sa utilizând niciun procedeu chimic. Este un produs nou, se află în curs de omologare însă deja avem un tip de omologare provizorie, deci poate fi achiziţionat. Urmează tratamentul cu fosfitul de potasiu care se absoarbe prin frunzele viţei-de-vie. Acesta are o mobilitate foarte ridicată în plantă. Noi recomandăm cel puţin două tratamente la această doză de trei litri la hectar deoarece în afară de aportul de fosfor şi potasiu pe care le asigură plantei, oferă şi o protecţie împotriva manei, în sensul creşterii imunităţii plantei. Iar în final se utilizează din nou Nutriphuse, ureea lichidå, la o doză de 5 litri la hectar”.

Afacerea Gîrboiu este una de familie înfiinţată în anul 2005 ce deţine o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare. Unitatea de procesare întinsă pe o arie de 4.000 de metri pătraţi, cuprinde depozitul cu o capacitate de 2 milioane de litri, linia de îmbuteliere şi sistemul de ambalare bag-in-box.

Vizualizat: 646 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?