Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce facem cu depozitele pentru legume?

Publicat: 08 martie 2017 - 18:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lipsa spaţiilor de depozitare este una dintre marile probleme cu care se confruntă cultivatorii de legume din bazinul Matca, nevoiţi să-şi comercializeze produsele în orice condiţii, pentru a nu rămâne cu marfa nevândută.

"Am avut discuţii cu nişte lituanieni, interesaţi să încheie cu noi un contract pe legume. Dar nouă ne lipseşte un depozit. Suntem obligaţi să închiriem spaţii de depozitare. Ei vor continuitate şi e firesc aşa. Pe de altă parte, noi trebuie să fim pregătiţi să livrăm în orice moment. La dovlecei sau păstăi, fără un depozit de frig e greu să reziste marfa pe termen lung", consideră Mircea Croitoru, preşedintele Grupului de Producători Legume-Fructe din localitatea Matca, judeţul Galaţi.

depozit-legume-fructe_bClick pe poza pentru galerie!În trecut s-a tot vorbit despre necesitatea construirii unor depozite pentru sectorul legume-fructe, dar prea puţin s-a făcut concret în acest sens. "A spus-o şi fostul ministru Achim Irimescu, avem nevoie de aceste spaţii de depozitare, şi nu este nici o problemă să ne asociem. Însă legislaţia actuală nu ne este favorabilă. Ajungem să plătim de două ori, şi asociaţia şi membrul, iar asta nu este corect. Dacă am avea aceste depozite, o parte din marfa care ar rămâne nevândută ar putea fi direcţionată către sectorul de procesare. Dar aici ne confruntăm cu o altă problemă. Din cauza importurilor foarte ieftine din China, ni se oferă un preţ foarte mic", spune Mircea Croitoru.

"Dintre ţările sud-est europene, România a fost cândva cel mai important exportator de tomate şi produse industrializate obţinute din tomate. În anul 1986 exportam în jur de 600.000 tone de tomate şi industrializate din tomate. Pe vremea aceea aveam aproape 2.000 de hectare de sere şi 90 la sută din producţie era destinată exportului", ne-a mărturisit profesorul Victor Lăcătuş, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, care este şi unul dintre fondatorii Cooperativei Agricole "Legume de Vidra". Din punctul său de vedere, dincolo de sprijinul pe care guvernul îl acordă fermierilor, care este important desigur, prioritatea numărul unu ar trebui să fie cercetarea.

Vizualizat: 1153 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?