Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Calendarul lucrărilor din floricultură primăvara

Publicat: 02 aprilie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MARTIE

Se plantează trandafirii şi se dezgroapă cei care au fost protejaţi peste iarnă, se sapă în jurul tulpinii şi se administrează îngrăşăminte minerale.

Click pe poza pentru galerie!

 

Se fac semănături pe brazde reci pentru: gălbenele, zorele, garofiţe, latirus, portulaca, gipsophilla (floarea miresei), cu scopul producerii de răsaduri.

În sere, înmulţitor sau răsadniţe calde se seamănă Aquilegia (căldăruşe), Aster (steliţă), Cineraria, Dalia (gherghină), Petunia, Salvia, Verbena, Cârciumărese, Crăiţe, pentru a produce răsaduri ce se vor planta în grădină în prima jumătate a lunii aprilie.

Către sfârşitul lunii se plantează: Amarylis, Canna, Dalia, Gladiolus, Iris, Lilium (crin), Paeonia (bujor), Polyanthes (tuberoze).

 

APRILIE

Se butăşesc garoafele în vederea obţinerii plantelor pentru cultură. Se însămânţează în sere, înmulţitor Cineraria, gerbera etc. Se face despărţirea tufelor la speciile perene ierboase: Aster (steliţa), Chrysanthemum, Hosta (crin de toamnă).

Se continuă toaletarea plantelor perene şi se execută un săpălugit superficial în jurul lor.

 

MAI

Se pot semăna direct în grădină unele specii de flori cum sunt: Gazania, Godeţia, Escholtzia (mac californian), ca şi unele specii agăţătoare: Cobea, Ipomea (zorele), Pasiflora (ceasornicar).

Se plantează răsaduri de flori anuale şi perene. Se realizează înmulţirea prin butaşi înrădăcinaţi la unele flori anuale: Coleus (urzicuţă), Iresine şi la unele perene: Phlox (scânteiuţe), Dicentra (Cerceii Doamnei ).

Dacă vremea este ploioasă şi călduroasă, nu este exclus să apară atac de făinare, mai ales la trandafiri şi Phlox, de aceea se fac tratamente repetate de combatere.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1(39)/2006

 

Vizualizat: 890 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?