Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Calendarul lucrărilor din floricultură primăvara

Publicat: 02 aprilie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MARTIE

Se plantează trandafirii şi se dezgroapă cei care au fost protejaţi peste iarnă, se sapă în jurul tulpinii şi se administrează îngrăşăminte minerale.

Click pe poza pentru galerie!

 

Se fac semănături pe brazde reci pentru: gălbenele, zorele, garofiţe, latirus, portulaca, gipsophilla (floarea miresei), cu scopul producerii de răsaduri.

În sere, înmulţitor sau răsadniţe calde se seamănă Aquilegia (căldăruşe), Aster (steliţă), Cineraria, Dalia (gherghină), Petunia, Salvia, Verbena, Cârciumărese, Crăiţe, pentru a produce răsaduri ce se vor planta în grădină în prima jumătate a lunii aprilie.

Către sfârşitul lunii se plantează: Amarylis, Canna, Dalia, Gladiolus, Iris, Lilium (crin), Paeonia (bujor), Polyanthes (tuberoze).

 

APRILIE

Se butăşesc garoafele în vederea obţinerii plantelor pentru cultură. Se însămânţează în sere, înmulţitor Cineraria, gerbera etc. Se face despărţirea tufelor la speciile perene ierboase: Aster (steliţa), Chrysanthemum, Hosta (crin de toamnă).

Se continuă toaletarea plantelor perene şi se execută un săpălugit superficial în jurul lor.

 

MAI

Se pot semăna direct în grădină unele specii de flori cum sunt: Gazania, Godeţia, Escholtzia (mac californian), ca şi unele specii agăţătoare: Cobea, Ipomea (zorele), Pasiflora (ceasornicar).

Se plantează răsaduri de flori anuale şi perene. Se realizează înmulţirea prin butaşi înrădăcinaţi la unele flori anuale: Coleus (urzicuţă), Iresine şi la unele perene: Phlox (scânteiuţe), Dicentra (Cerceii Doamnei ).

Dacă vremea este ploioasă şi călduroasă, nu este exclus să apară atac de făinare, mai ales la trandafiri şi Phlox, de aceea se fac tratamente repetate de combatere.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1(39)/2006

 

Vizualizat: 1119 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?