Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF susţine şi premiază micii viticultori

Publicat: 26 noiembrie 2020 - 10:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Concursul ”Poveşti cu vinuri româneşti”, organizat de compania BASF, şi-a desemnat câştigătorii dintre cele 27 de vinuri finaliste, selectate din 340 de probe înscrise în competiţie.

Peste 130 de crame au participat la a cincea ediţie a concursului naţional dedicat viticultorilor cu suprafeţe sub 100 de hectare, din regiunile Moldova, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi Banat. ”Vinul românesc a crescut în topul preferinţelor românilor, iar prin acest concurs, care face o selecţie extrem de riguroasă şi de profesionistă, BASF doreşte să susţină în fiecare an producătorii locali şi să încurajeze consumul de vin românesc”, au declarat organizatorii.

 

CRITERII DE SELECŢIE

 

premiere vin basf 1_b

Marea finală naţională a fost precedată de 3 faze regionale. În cadrul fiecărei competiţii regionale, membrii comisiei de jurizare, degustători experţi, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), au desemnat câte 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie (vinuri roşii, albe şi roze).
Selecţia vinurilor finaliste a urmărit trei criterii, cu sisteme de punctare diferite - cel vizual (limpiditate şi aspect), cel olfactiv (care măsoară tipicitatea, intensitatea şi calitatea aromei) şi cel de gust (care este şi cel mai important şi măsoară intensitatea, tipicitatea, persistenţa gustativă şi calitatea), completate de o evaluare globală.

 

CINE SUNT CÂŞTIGĂTORII?

 

Juriul a ales câte un campion naţional pentru fiecare categorie de vin: alb, roşu şi roze:
• Chardonnay, 2019, sec, Crama Viişoara (categoria vinuri albe);
• Fetească Neagră, 2019, sec, Crama Alira (categoria vinuri rose);
• Fetească Neagră + Cabernet Sauvignon, 2017, sec, Crama Dan Corbuţ (categoria vinuri roşii).
La concursul de etichete ale vinurilor finaliste, preferată a fost eticheta vinului Pandora Crama Coteşti.

Gabriel Lăcureanu - Licorna_b


Pe lângă aprecierea profesionistă a vinurilor de către juraţi, compania BASF a sprijinit, de fapt, producătorul român prin premiile pe care le-a oferit, prin comunicarea pe care a făcut-o, prin încrederea pe care a acordat-o ulterior vinurilor care au câştigat - GABRIEL LĂCUREANU, oenolog, membru al juriului 

 

PREMII CONSISTENTE

 

premiere vin basf 2_b

Fiecare câştigător va primi câte un premiu la alegere, constând într-un echipament de stropit sau produse BASF în valoare de 28.300 lei, echipamente şi servicii necesare sectorului viti-vinicol, de la barrique-uri la dopuri şi filtre specializate.
”Viticultorii de pretutindeni s-au confruntat în această perioadă cu nenumărate dificultăţi. Sincopele apărute uneori în aprovizionarea cu inputuri sau închiderea sectorului HORECA, ce a afectat în mod dramatic vânzările de vin, sunt doar câteva dintre acestea”, explică Mario Tomsic, Country Manager Agricultural Solutions BASF România.
Click AICI şi află detalii despre concurs!

Text adaptat de OLIVIA FIRI

Vizualizat: 933 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?